Denisa Ratajová vstřelila vyrovnávací branku na 2:2. Foto: SB-Pro Denisa Ratajová vstřelila vyrovnávací branku na 2:2. Foto: SB-Pro
13. 10. 2015 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Urbánková dala dvě branky, Ratajová zachránila Pro a Maleček přemohl Dietlikon

 



O víkendu pokračovaly také zahraniční soutěže. A české barvy byly opět vidět. Trenér Radomír Maleček sice v neděli poprvé okusil hořkost porážky, ale den předtím si připsal cenný skalp Dietlikonu. Český souboj mezi SB-Pro a NST zase nasměrovala do vítězného prodloužení Denisa Ratajová.

Ve Finsku došlo k utkání mezi SB-Pro a NST, přičemž radovat se mohly Hana Sládečková s Denisou Ratajovou. Tým z helsinského předměstí totiž zvítězil 3:2 po prodloužení. Vyrovnávací branku vstřelila právě Ratajová po asistenci Mirvy Laitinen. Vyhráli jsme top utkání proti NST. Obě Češky se stále zlepšují a stávají se čím dál tím cennějšími pro náš tým,“ pochvaluje si kouč Timo Sounpää, který kladl důraz také na asistenci Sládečkové u první branky.

Výrazný úspěch zaznamenala Eliška Krupnová a její Pixbo. To porazilo 5:3 vicemistryně z týmu Rönnby a česká útočnice k tomu přispěla brankou na 2:0. Po dvou brankách z minulého utkání se tak opět prosadila. Dvě branky naopak tentokráte dala Tereza Urbánková, její Mora zvládla první utkání po Poháru mistryň s grácií a zvítězila 14:3 nad Jönköpingem.

Ve Švýcarsku se odehrála hned dvě kola: Burgdorf Radomíra Malečka nejprve zaválel, když v sobotu porazil Dietlikon 6:5. V neděli poprvé poznal hořkost porážky, když 1:2 podlehl Churu. „Naši přednost bych viděl v týmové práci. Navíc jsme měli oproti minulým sezonám příznivější los: dostali jsme nováčka a papírově slabší soupeře, až tento víkend to byli Dietlikon s Churem,“ hodnotí úspěšný kouč.

Jeho Burgdorf je přitom podle něj stále podceňován. „Čekali, že pohrajeme obě utkání, ale my se dobře připravili. Škoda utkání s Churem, ale jejich zkušenost je ještě někde jinde než ta naše,“ popisuje bývalý hráč FBC Ostrava. „Jsme o rok zkušenější a jdeme si vlastní cestou, ale ještě zůstáváme při zemi. Jsou tady kvalitní soupeři jako Scorpions nebo Red Ants,“ zmínil.

Právě skalp Red Ants si v sobotu připsal Chur. Hanka Lacková tak vyhrála první měření sil se svou sestrou Janou, navíc se na výhře podílela brankou na 4:0. Red Ants nevyhráli ani své druhé víkendové utkání, v neděli totiž podlehli Scorpion Zollbrück 2:4.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*