Vinohrady s Olomoucí jsou týmy, které mají po tomto kole asi největší důvod k úsměvu. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
22. 11. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vinohrady zabraly proti Židenicím, Olomouc doma otočila s Tatranem

 



Jedenácté pokračování nejvyšší ženské soutěže nabídlo hned několik zajímavých duelů: mezi Herbadentem a Chodovem se odehrála „Bitva o Prahu 11“, o 350 kilometrů dále zase „Bitva o Ostravu.“ Týmem, který ale jednoznačně překvapil, jsou Vinohrady, které porazily Židenice 5:4. Poměrem 7:5 zase Olomouc ubránila domácí hřiště před Tatranem.

Vinohrady prožily střelecké obrození a odnesly to Židenice. Domácí hráčky nepoložil brzký inkasovaný gól, nasázely hned pět branek, což je jen o jednu branku méně, než dokázaly vstřelit v předchozích třech utkáních, a zvítězily 5:4. „Konečně jsme překonali náš chabý průměr dvou vstřelených branek na zápas a jsou z toho tři body,“ radoval se trenér SKV Vilém Svoboda. „Přesto je naše produktivita stále špatná, ale herně jdeme nahoru,“ usmíval se.

K úsměvu mají důvod také v Olomouci, zdá se, že Hanačky překonaly špatný vstup do ročníku a výhrou 7:5 nad Tatranem se přiblížily k vyřazovacím bojům. Utkání navíc FBS vyhrálo přesto, že Tatran vedl ve druhé třetině už 5:1! „Dnes jsme zvítězili opravdu jen silou vůle,“ uvedl domácí trenér Otáhal k utkání, ve kterém se Jana Janošová blýskla hattrickem.

Liberec předvedl dobrý vstup do utkání s ELITE, dvakrát vedl, ale nakonec odešel poražen výsledkem 2:7. Pražanky tak přerušily sérii proher, do které upadly po výborném začátku sezony. O svém vítězství rozhodlo ELITE především ve třetí třetině, kterou vyhrálo dílčím skóre 3:0. „Soupeř vyhrál zaslouženě, v první třetině se nám ještě dařilo proměňovat šance a držet s ním krok,“ povzdechla si trenérka Lenka Bartošová.

Bohemians a Vítkovice ve svých utkáních potvrdili roli favoritů. Klokanky si v otevíracím duelu tohoto kola poradily s Jičínem 11:1, když se kromě tradičních opor Polákové, Bočanové a Veselé dokázala čtyřmi body prosadit Eva Preisslerová. „Od první minuty poměrně jasný zápas, kde se nám konečně podařilo protrhnout střeleckou smůlu a hráčky hrály evidentně s elánem a chutí,“ pochvalovala si trenérka zelenobílých Zuzana Jelínková.

Vítkovice nechaly podruhé v řadě odpočívat Lenku Kubíčkovou, Šárka Vávrová jim ale po výhře s ELITE vychytala také výhru nad FBC Ostrava, navíc si připsala čisté konto. Kromě ní se hatrrickem při výhře 9:0 blýskla Michaela Šponiarová a dvěma brankami zatížila konto soupeřek bývalá opora FBC Romana Kiecková. „Jsem rád, že jsme, na rozdíl od dvou předešlých utkání, svou převahu vyjádřili počtem vstřelených branek,“ porovnával kouč Vítkovic Jiří Velecký.

O utkání Herbadentu s Chodovem přineseme v týdnu podrobnou reportáž.

Výsledky 11. kola Extraligy žen

FBK Jičín – FbŠ „pipni.cz“ Bohemians 1:11
Herbadent Praha 11 SJM – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 5:3
TJ Sokol Královské Vinohrady – Sokol Brno Židenice Florbal.com 5:4
FBC ČPP BONUSIA Ostrava – 1. SC Vítkovice Oxdog 0:9
TEMPISH FBS Olomouc – Tatran Omlux Střešovice 7:5
ELITE Praha – Crazy girls FBC Liberec 7:2


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*