Slovenský velvyslanec ve Finsku Tibor Králík byl florbalistkám osobně pogratulovat k historickému postupu. Foto: IFF
10. 12. 2015 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

SUMÁŘ 7. DNE MS: Slovenky nestačily na Švédsko, turnaj skončil pro první týmy

 



Jedno čtvrtfinále a jinak zápasy o umístění. Čtvrtek byl tak trochu oddychovým dnem před velkým třeskem v podobě semifinálových a medailových utkání. Trojici semifinalistů dnes doplnilo Švédsko, které si podle předpokladů poradilo se Slovenskem. První týmy také ve čtvrtek poznaly své konečné umístění.

Hlavní tahák dne přišel až úplně jako poslední bod programu. Slovenky, na turnaji zatím potvrzující roli favoritek na zisk 5. místa za elitní čtveřicí, se postavily královnám florbalu ze Švédska.

Je nutno podotknout, že se držely statečně, v první třetině dokonce přežily oslabení 3 proti 5. Na víc než na konečnou prohru 1:15 to ale nestačilo. Zápas se vyvíjel podle předpokladů. Nastoupili jsme nervózněji než bylo zdrávo a Švédky nás potrestaly,“ hodnotil trenér Jaroslav Marks.

Jeho svěřenkyně sklízely pravidelně velký aplaus pokaždé, když se dostaly před brankářku Frisk. V průběhu času jsme si ale na švédskou hru adaptovali a místy hráli velmi dobře,“ pokyvoval Marks. Švédky nekompromisně potrestají každou chybu a my občas udělali opravdu velkou chybu. Ale jinak jsem spokojen, nehráli jsme žádného zanďoura a myslím, že si to hráčky užívaly,“ uzavřel.

Další zápasy se odehrály o konečné umístění. O patnácté místo si to rozdalo Japonsko se Singapurem a země vycházejícího Slunce, kterého se tolik ve Finsku v těchto dnech nedostává, zvítězila 5:4.

Třinácté skončí hráčky reprezentující USA po dnešní výhře 7:1 nad Nizozemím. Mariia Zimina dovedla po výhře 14:4 nad Austrálií své Rusko k celkovému 11. místu a deváté místo obsadí Norky na úkor Dánek.

Přehled čtvrtečních výsledků:

Čtvrtfinále:
Slovensko – Švédsko 1:15

Zápas o deváté místo:
Norsko – Dánsko 2:0

Zápas o jedenácté místo:
Austrálie – Rusko 4:14

Zápas o třinácté místo:
USA – Nizozemí 7:1

Zápas o patnácté místo:
Japonsko – Singapur 5:4

Páteční program semifinále:
16:45
Česko – Finsko
19:15 Švédsko – Švýcarsko


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*