Radost hráčů střešovického Tatranu. Foto: Flickr IFF Radost hráčů střešovického Tatranu. Foto: Flickr IFF
11. 1. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vinohradům uniká šance na play off, sestřelil je mladík Brautferger

 



Obhájci titulu z Tatranu potvrdili roli favorita a v dohrávce 17. kola porazili Vinohrady 11:3. Hned 4 góly vstřelil junior Petr Brautferger, který těžil zejména ze skvělé práce svých spoluhráčů. SKV se po domácí prohře výrazně ztenčily šance na účast v play-off.

Ještě než se diváci na zaplněných tribunách ve vinohradské Rieger Aréně stihli rozkoukat, Tatran i bez Milana Fridricha v sestavě vedl. Trefil se Petr Brautferger a předznamenal tak svůj bezpochyby nejpovedenější zápas v dosavadní kariéře.

Na další branku Jana Řehoře sice odpověděl po spolupráci s bratrem Zbyňkem Ondřej Stuchlík, hned po 27 vteřinách ale zvýšil zpět na rozdíl dvou gólů Jiří Kolísko. Tatran od té doby výsledek kontroloval, po první třetině svítil na ukazateli skóre stav 1:5.

Ve druhém dějství nastoupil do branky domácích náhradní gólman Petr Weissgärber a Vinohrady to nakoplo. Převzaly otěže utkání a byly nebezpečnějším týmem, skvělý Michal Rebro však dovolil skórovat pouze Lukáši Gregorovi. Vzápětí navíc udělal obrovskou chybu právě Weissgärber, když vyhodil míček před Brautfergera a ten zkompletoval první superligový hattrick.

Po druhé přestávce se rychle trefili Mikuláš Komárek a Marek Beneš, který potvrdil pozici nejproduktivnějšího hráče svého týmu a definitivně zlomil odpor domácích. Poslední 11. gól vsítil opět mladík Brautferger. Ten jakoby se nechal inspirovat kontroverzním fotbalovým kanonýrem Davidem Lafatou, všechny své zásahy totiž dosáhl z nepříliš složitých pozic v předbrankovém prostoru.

Tatran se díky vítězství drží v tabulce v závěsu za třetím Brnem, Vinohrady naopak zůstávají předposlední a na 8. místo ztrácejí 5 zápasů před koncem 10 bodů.

Dohrávka 17. kola:

TJ Sokol Královské Vinohrady – Tatran Střešovice 3:11 (1:5, 1:1, 1:5)
Branky: 7. O. Stuchlík (Z. Stuchlík), 28. Gregor (M. Raiter), 48. Bína (Z. Stuchlík) – 1. Brautferger (Němeček), 4. Řehoř (Jiří Kolísko), 8. Jiří Kolísko (Svoboda), 12. Brautferger (M. Beneš), 16. M. Vávra (Němeček), 30. Brautferger, 42. Komárek (Meliš), 43. M. Beneš (Němeček), 52. Řehoř (Svoboda), 58. Gruber (M. Beneš), 60. Brautferger (Gruber). Rozhodčí: Drápal, Pospíšil. Vyloučení: 0:0. Diváci: 482.

Hvězdy zápasu:
*** Marek Beneš
** Jiří Kolísko
* Petr Brautferger


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*