Miroslav Janovský. Foto: Martin Flousek, xflorbal.cz Miroslav Janovský ukázal, že hráčkám věří. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
11. 1. 2016 Reprezentace žen (4) KOMENTÁŘŮ

Janovský bude u reprezentace žen pokračovat. Chce tým dostat do elitní trojky

 



Miroslav Janovský dostal důvěru vedení Českého florbalu a ve funkci hlavního trenéra reprezentace žen bude pokračovat také v dalším cyklu, který vyvrcholí světovým šampionátem na Slovensku. Výkonný výbor jej potvrdil ve funkci na svém zasedání v Humpolci, kde Janovský rovněž obhajoval působení na posledním šampionátu ve finském Tampere. Cílem pro další cyklus je posun týmu mezi tři nejlepší.

Reprezentace žen dovezla z Tampere čtvrté místo a Janovský tak splnil základní cíl, kterým byl postup mezi nejlepší čtveřici. Na druhou stranu, nejen z jeho slov bylo patrné zklamání z toho, že Češky nedokázaly porazit ani jeden ze tří výše postavených týmů a neodvezly si tak z Finska medaili.

Miroslav Janovský ale dostane šanci na reparát. Koneckonců, s juniorkami také uspěl až na druhý pokus. Přestože trenér Janovský se svým týmem splnil cíl stanovený pro jeho další působení u národního týmu a Komise reprezentace navrhla prodloužení spolupráce ihned po šampionátu, považovala jsem za vhodné zprostředkovat přímou zpětnou vazbu hlavního trenéra směrem k vedení Českého florbalu. Jsem přesvědčena, že prezentace účasti na MS a představení vize do dalšího období byly přínosem pro obě strany a ráda bych v tomto modelu pokračovala u všech týmů reprezentace po každém mistrovství světa. Mirkovi přeji hodně energie do další práce,“ uvedla v tiskovém prohlášení předsedkyně Komise reprezentace Monika Adamová.

Samotný Janovský má pro cyklus, který vyvrcholí mistrovstvím světa na Slovensku, jasný cíl. Společně s celým realizačním týmem chceme pokračovat v práci i v dalším reprezentačním cyklu. Víme, kde stále za těmi nejlepšími zaostáváme a chceme intenzivně pracovat na odstraňování nedostatků. Naším cílem není pouze zisk medaile na dalším mistrovství světa, které by mohlo být z půlky ‚domácím‘ šampionátem, ale cílem je pokusit se skutečně propracovat mezi tři nejlepší týmy světa,“ řekl Miroslav Janovský.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*