Liberec uspořádal charitativní sbírku a vybral necelých 21 tisíc! Foto: Flick FBC Liberec Liberec uspořádal charitativní sbírku a vybral necelých 21 tisíc! Foto: Flick FBC Liberec
15. 1. 2016 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Liberec vede první ligu a u toho dělá dobré skutky

 



Po sedmi kolech druhé nejvyšší florbalové soutěže měli na kontě 6 bodů a florbalová veřejnost na nich nenechala nit suchou. Aktuálně ale po patnácti kolech vévodí tabulce 1. ligy a dokazují, že jejich ambice na okamžitý návrat do superligy mají reálný základ. Řeč je o florbalistech libereckého FBC, kteří kromě sportovní radosti rozdali i lidskou.

V sobotu přivítali Severočeši na domácí palubovce Svitavy a při tříbodové výhře a zároveň zaváhání Hattricku mohli jít svěřenci Jana Krále a Zdeňka Skružného do čela 1. ligy. Na zápas byla navíc připravena charitativní akce, která měla dodat potřebnou finanční pomoc Jedličkově ústavu v Liberci. Sobotní večer pod Ještědem vyšel na jedničku – muži skutečně zvítězili, posunuli se na první příčku tabulky a navíc vybrali společně s diváky skvělých 20 900,- Kč.

Celá akce se zrodila v období vánočních svátků, které liberečtí prožili v klidnějších patrech tabulky, než ve kterých se pohybovali na začátku soutěže. Liberecká kabina se rozhodla dát dohromady peníze na dobrou věc. Volba nakonec padla na Jedličkův ústav a jeho projekt Uvařit si!, jehož cílem je vytvoření bezbariérové kuchyňské linky pro lidi s tělesným postižením.

Liberec se může po špatném vstupu do nové sezony těšit z první příčky. Foto: Flickr FBC Liberec

Liberec se po špatném vstupu může těšit z posunu na první místo. Foto: Flickr FBC Liberec

Do celé akce se zapojili hráči, funkcionáři a fanoušci klubu, kteří svým dobrovolným vstupným vyšponovali výslednou částku přes 20 tisíc korun. Šlechetné gesto navíc předvedli i rozhodčí sobotního utkání, dvojice František Pangerl a Jiří Šedivý, kteří přispěli svou „troškou do mlýna“. Šek na 20 900,- Kč pak putoval z rukou kapitána mužstva Marka Štěpánka řediteli ústavu Vladimíru Ptáčkovi.

Celá akce vzbudila u hráčů Liberce vlnu emocí. Ta suma je naprosto fantastická. Když hlasatel vyřkl finální částku, naběhla mi husí kůže. Měl jsem z toho všeho velikou radost a jsem právem pyšný na kluky, ale i na vedení a naše fanoušky,“ hodnotí celou akci Matěj Klucho. „Výhra a náš posun v tabulce mě potěšil, ale tohle ve mně vyvolalo velké emoce.“

Těsně před Vánocemi uspořádala podobnou akci také rivalská Česká Lípa. Před domácím publikem porazila Ústí a v rámci charitativní akce Večer plný dárků vybrala 15 tisíc korun na sportovní vybavení pro Denní stacionář, tedy pro službu, jež je poskytována lidem, kteří se neobejdou bez neustálé pomoci jiné fyzické osoby.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*