Kim Nilsson. Foto: Martin Flousek Kim Nilsson. Foto: Martin Flousek
16. 1. 2016 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Kim Nilsson jedná o budoucnosti. Ve hře je i tým ze druhé nejvyšší soutěže

 



Švédský reprezentant a hvězda švýcarského GC Curych Kim Nilsson se nedávno nechal slyšet, že se po sezoně vrátí do rodné země. Nejspíše to však nebude do stockholmského AIK, ze kterého do Švýcarska putoval. Chystá se totiž Nilssonův přesun až do druhé ligy!

Na konci tohoto ročníku Nilssonovi vyprší smlouva, a tak je nejvyšší čas přemýšlet o tom, co bude pak. Původní plány měly být takové, že se hvězdný útočník vrátí do AIK, pro něž byl před svým odchodem do Švýcarska stěžejním hráčem.

Teď je ovšem všechno jinak a Nilsson pro internetový server 24Kalmar uvedl, že přemýšlí o návratu na rodný ostrov Öland. Konkrétně má na mysli Kalmarsund z jižní divize druhé nejvyšší švédské ligy. „Jednáme spolu,“ potvrdil serveru 24Kalmar švédský útočník.

„Je mi 27 a myslím, že mám před sebou ještě dost času. Proto se nehrnu vysoko,“ vysvětlil Nilsson důvody toho, proč by bral i druhou švédskou ligu. Kalmarsund se nyní nachází na osmém místě a je namočen do boje o záchranu.

K celé věci se vyjádřilo také stockholmské AIK. „Kim Nilsson má s námi uzavřenou smlouvu na neurčito,“ řekl sportovní ředitel AIK Erik Bjerlestam a také naznačil, že by Kalmarsund musel dát na stůl pěknou částku peněz, aby švédského reprezentanta z AIK vyplatil.

Ve druhé nejvyšší soutěži nyní nastupují také Milan Tomašík (Visby) a Tomáš Sladký (Lerum). Pokud by tak Nilssonův přesun do Kalmarsundu klapl, mohli by se s ním čeští reprezentanti utkávat na hřišti. Jednání o Nilssonově přesunu však ještě budou mít pokračování a nic není jistého.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*