Vinohrady se překvapivě radují z vítězství. Foto: Otakar Prášek Vinohrady se překvapivě radují z vítězství. Foto: Otakar Prášek
13. 2. 2016 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Vinohrady zaskočily Elite, Herbadent nasázel Ostravě 17 branek

 



Vinohrady se postaraly o největší překvapení pátečního 19. kola extraligy žen. Branku v nejvyšší soutěži zaznamenaly po dlouhých 172 minutách, ale hned braly tři body! Ve třetí třetině otočily duel s Elite a po zisku tří bodů poskočily na 11. příčku před Jičín. Začíná se také vyjasňovat boj o elitní osmičku. Hodně napovědět může nedělní duel mezi Židenicemi a Tatranem.

Celek z Královských Vinohrad spasila Petra Honzová. Dvěma góly prolomila střeleckou smůlu Pražanek a vlila sokolkám sebevědomí do žil. Elite pak sice hrálo přesilovku, vytvořilo si tlak, ale nakonec ještě inkasovalo třetí gól do prázdné branky. „Dnes jsme podali kolektivní a povedený výkon. Jsem rád, že jsme mohli skoro celé utkání hrát na tři pětice. Ve vyrovnaném utkání jsme byli na konci šťastnějším týmem,“ hodnotil duel vítězný kouč Pavel Doubek.

Kanonádu spustily v Ostravě hráčky Herbadentu. Svého soka zasypaly 17 brankami. Ostravanky se držely do osmé minuty, kdy to bylo ještě 2:2. Jenže pak se Herbadent rozjel, ještě do konce třetiny zvýšil na 5:2 a v závěrečném dějství domácí zdecimoval devíti góly. „Špatný vstup do utkání a až na jeden desetiminutový úsek velmi špatný výkon celého týmu,“ vyjádřil nespokojenost trenér ostravského FBC Jakub Robenek.

Důležité vítězství si připsaly Židenice, které tak rázně nakročily směrem k účasti v play off. Po výhře v Liberci mají na devátý Tatran čtyřbodový náskok a v neděli se právě se Střešovicemi utkají na domácí půdě. „Pro oba dva týmy šlo o velmi důležité utkání, proto jsme hráčky nabádaly k maximálnímu nasazení a koncentraci. Zároveň jsme znaly soupeřova slabé místa a dokázaly jsme je využít,“ oddechla si trenérka Židenic Petra Prouzová po triumfu na půdě Liberce.

Již zmíněné Střešovice také bodovaly. Získaly pouze bod, přesto cenný, jelikož ho vybojovaly proti čtvrtým Bohemians. „Jsem hrdý na mé svěřenkyně za dnešní odvedený výkon! Bodovat s jedním z lepších týmu ženské extraligy je krásný. Sice jsme mohli urvat o dva body více, kdybychom měli klid na hokejce, ale předvedený výkon zastíní tento výsledek!“ řekl po zápase kouč Tatranu Miroslav Vybíral.

Duel Olomouce a Jičína skončil po 65 minutách hry remízou 5:5. O extra bodu tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich byly úspěšnější domácí, díky čemuž stále drží postupové naděje. „Škoda desíti minut druhé třetiny. Dopadlo by to pro nás lépe. Nájezdy už byly loterie a rozhodlo štěstí,“ litovala ztráty tříbrankového náskoku trenérka Olomouce Alice Pavlíková.

Chodov ve šlágru kola porazil Vítkovice 6:4, přesto nemohou být jeho hráčky zcela spokojené. Pokud totiž Chodov, Herbadent i Vítkovice získají ve zbylých zápasech plný nebo i stejný počet bodů, rozhodne o jejich pořadí po základní části minitabulka, kterou ovládnou díky nejlepší bilanci Vítkovice. Triumf by pro ně znamenal také to, že se v případném semifinále vyhnou Chodovu či Herbadentu.

Výsledky 19. kola extraligy žen:

ELITE – VINOHRADY 1:3
OSTRAVA – HERBADENT 4:17
TATRAN – BOHEMIANS 3:4p
LIBEREC – ŽIDENICE 3:4
OLOMOUC – JIČÍN 6:5n
CHODOV – VÍTKOVICE 6:4


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Henry napsal:

    Teda dostat z 29 střel 17 branek, to je úspěšnost kolem 42%. To je míň, než kolik golmani mívají při cvičení 3 na 0.

Napsat komentář

*