Ostrava dokráčela k záchraně v nejkratší možné době. Foto: www.fbcostrava.cz Ostrava dokráčela k záchraně v nejkratší možné době. Foto: www.fbcostrava.cz
13. 3. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Ostrava slaví bleskovou záchranu! Pardubice udolaly Vinohrady

 



V nejkratší možné době si ostravské FBC vybojovalo účast v nejvyšší soutěži i pro příští ročník. Svěřenci Martina Smetáka zvítězili v Litvínově 6:2 a celou sérii tak ovládli 4:0 na zápasy. Krok k udržení udělaly i Pardubice, které vzdorující Vinohrady zdolaly 6:4. V úterý tak mohou sérii na vlastním hřišti ukončit.

Litvínov v obou domácích zápasech vedl jako první a i tentokráte si náskok udržel do přestávky. Oproti včerejšku však byl pouze jednogólový.

Ostrava po přestávce zabrala a už v čase 25:55 vedla 2:1. Ačkoliv domácí nepůsobili ve zbytku zápasu odevzdaně, FBC už zápas dovedlo do vítězného konce. Ostravané tak slaví rychlou záchranu a v nejvyšší soutěži setrvají i v nadcházející sezoně. Naopak Litvínov čeká 2. kolo.

O tom, kdo bude jeho soupeřem, však ještě rozhodnuto není. Vinohrady včera snížily stav série na 1:2 a dnes si dělaly zálusk na další překvapení. Pardubice však nakonec dramatický duel zvládly.

V průběhu třetí části vedli hosté už 4:2, jenže pak se dvakrát prosadil Skřivánek a Vinohrady i dál tlačily. V rozhodující chvíli ovšem utekl domácí obraně Ďopan a jeho trefa byla vítězná. V úterý tak budou mít Pardubičtí k dispozici první mečbol.

Výsledky 1. kola play down Tipsport superligy:

LITVÍNOV – OSTRAVA 2:6 (konečný stav série 0:4)
VINOHRADY – PARDUBICE 4:6 (stav série 1:3)


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*