Brno - Chodov. Foto: Martin Dvořák Budou se hráči Chodova na konci série radovat podobně jako v základní části? Foto: Martin Dvořák
25. 3. 2016 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Bratrský souboj i hvězdy základní části… Na co se těšit v sérii Chodov-Brno?

 



Dotáhne vítěz základní části z Chodova svojí jízdu až do Superfinále? Nebo si velkolepý vrchol sezony poprvé v historii užijí brněnští Buldoci? Semifinálová série mezi oběma soupeři startuje v neděli a přinese hned několik zajímavostí!

Chodov dal při Výběru soupeřů Brnu přednost před Vítkovicemi. „Proběhla debata mezi hráči a trenéry a vyšla volba právě na Brno,“ řekl serveru Onlajny.com útočník Chodova Michal Strachota. „Pro mě docela překvapení, ale jsem rád, že si nás vybral Chodov. Bude to vyrovnaná série. Musíme si pohlídat individuality Chodova a postoupíme do finále Superligy,“ vyhlašoval zase obránce Moravanů Jiří Bauer.

Série začíná až v neděli, kdy se kvůli televizními přenosu bude hrát netradičně od 12:40. Už teď je ale jasné, že hráče i fanoušky obou týmů čeká zajímavá bitva. Na co všechno se můžeme těšit?

Bratři Koutní proti sobě

Jiří Koutný vyhlíží souboj se svým bratrem. Foto: Martin Dvořák

Jiří Koutný vyhlíží souboj se svým bratrem. Foto: Martin Dvořák

Nejpikantnější zajímavostí celé série bude pravděpodobně bratrovražedný souboj mezi Martinem a Jiřím Koutnými. 29letý Martin býval v Brně kapitánem, před touto sezonou ale zamířil na Chodov. O 6 let mladší Jiří zůstal věrný svému mateřskému klubu.

Oba sourozenci navíc mají v sestavě klíčovou úlohu. Martin je na Chodově centrem extrémně silné elitní formace mezi Patrikem Dóžou a Tomem Ondruškem. Jiří nyní dokonce vede tabulku produktivity play off, v 5. utkání čtvrtfinále zničil Bohemians sedmi body!

Exbuldoci na Chodově

Michal Kotlas jako kapitán Brna.

Michal Kotlas (č. 83) jako kapitán Brna.

Martin Koutný není jediným hráčem Chodova se zkušenostmi z dresu soupeře. Obranu Pražanů tmelí další bývalý kapitán Buldoků, vicemistr světa z r. 2004 Michal Kotlas. V Brně začínal svou kariéru i Tom Ondrušek, jenž na Chodov přišel přes konkurenční Tatran.

I Brno má ale v sestavě jednoho bývalého „Chodováka“. Na Jižním Městě odehrál v letech 2006-2008 dvě sezony velezkušený Luděk Ondráček. Ze současného kádru Chodova se ale v kabině potkal pouze s Martinem Flouskem a tehdy nadějným juniorem Janem Barákem.

Vítěz kanadského bodování vs. Král střelců

Luděk Ondráček a Radek Krajcigr. Foto: Martin Dvořák

Luděk Ondráček a Radek Krajcigr. Foto: Martin Dvořák

Potkají se pravděpodobně dvě největší hvězdy letošní základní části. Chodovský Patrik Dóža během ní nasbíral 70 kanadských bodů, brněnský Radek Krajcigr zas nasázel soupeřům celkem 39 gólů.

Ve čtvrtfinále ale ani jeden z nich úplně nezářil. Dóžových 8 bodů z 6 utkání není na jeho poměry nic extra, Krajcigr zase první čtyři zápasy proti Bohemians vůbec neskóroval a pověst kanonýra potvrdil až hattrickem v tom pátém. Kdo z nich se probudí v semifinále?

Souboj gólmanských nadějí

Daniel Mück. Foto: Florbal Chodov

Daniel Mück. Foto: Florbal Chodov

Před několika lety byl Filip Kejík patrně největším brankářským talentem svého ročníku. Chytal v juniorské reprezentaci a do svého kádru si ho vytáhlo ambiciózní Future. Podle zvěstí z florbalové komunity však nebyl zrovna vzorem tréninkové píle… Vrátil se zpět do Brna, v seniorském národním týmu se dosud neobjevil a superhvězdou se nestal. V brance Buldoků ale nejen v letošní sezoně podává velmi dobré výkony.

Nejblyštivějším gólmanským klenotem mezi současnými juniory je Daniel Mück. Ten se už v 17 letech úspěšně pere o místo v superligovém brankovišti s Janem Barákem a jestli svůj talent zúročí, může ho čekat fenomenální kariéra. Odstartovat ji může tím, že pomůže týmu do Superfinále. „Pokud bych dostal šanci, byl by to určitě zajímavý souboj. Filip je zkušený brankář, který už toho má hodně za sebou. To, že byl v juniorské reprezentaci, jeho kvality jenom potvrzuje,“ vzdává Mück hold svému sokovi.

Mladá krev

David Jirásek si po zklamání z G2 ligy bude chtít spravit chuť. Foto: Anna Kutnarová.

David Jirásek si po zklamání z G2 ligy bude chtít spravit chuť. Foto: Anna Kutnarová.

Juniorským týmům obou soupeřů už začaly prázdniny. Buldoci po úspěšném play up slavili návrat do G2 ligy, Chodov v semifinále nejvyšší soutěže podlehl Bohemians. Někteří mladíci si však můžou sezonu prodloužit v Superlize.

Kromě zmíněného Mucka může Chodov nasadit šikovného obránce Davida Jiráska nebo útočníky Ondřeje Plíhala a Ondřeje Voštu. Brnu zase mohou pomoci Petr Voltner, Václav Černoch či Miroslav Kladivo.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • maja napsal:

    Ocekavam jednu z nejslabsich semifinalovych serii v historii. Chodov he opet psychicky rozsekany a ctvrtfinale prelezl jen diky tomu,ze mel Spartu….s kymkoli jinym by se nejspise poroucelo. A i Sparta mu delala problemu vic nez dost. Brno zase se svym nudnym antiflorbalem kvalite zapasu rovnez neprida. Presto jeho osobka na jednu chodovskou lajnu stacit bude a poprve si tak Buldoci zkusi finale (jak se ukazalo,klicovy pro ne byl zisk tretiho mista v zaveru souteze,protoze z tri Vitkovice,Tatran ci Boleslav by na nikoho nemeli)

    • motivace? napsal:

      Vrcholně se mi líbí argument, že měl Chodov problém najít vnitřní motivaci ve čtvrtfinále proti Spartě. V tom stejném čtrtfinále, které už 3 roky nepřešel…o to větší pád to zase letos bude, už se „těšim“ na ty alibistické výmluvy :)))

  • Včelka napsal:

    Milá Majo, Chodov měl ve ctvrtfinale jediny (vnitrni) problem – namotivovat se dostatecne na soupere,takze bojoval hlavne sam se sebou. Nastesti mel Chodov tri lajny,ktere zhruba rovnomerne rozhodly ctvrtfinalovou serii. A brnenska (pry antiflorbalova) osobka ?? V semifinale budou muset vytahnout daleko vice,nez jen to,co stacilo na Bohemku.

  • Jirka Bareš napsal:

    nemám nic proti Vítkovicím, naopak se mi líbí například to, jak

  • Jirka Bareš napsal:

    ých úspěchů dosahují s vlastními odchovanci, ale pro zajímvost bych chtěl abyto taky vyhrál někdo jiný:-)

Napsat komentář

*