Hráči Storvrety se radují z branky do sítě Falunu. Foto: Per Wiklund.
11. 4. 2016 Švédsko (1) KOMENTÁŘŮ

Králové z Falunu končí. Superfinále si proti Linköpingu zahraje Storvreta

 



Zlatá éra králů světového florbalu z Falunu je u konce. Švédský mistr z posledních 3 sezon, v nichž dobyl i Pohár mistrů, dohrál v tomto ročníku Superligy už v semifinále. Závoru v cestě dál mu vystavila Storvreta, která obhájce titulu porazila v rozhodujícím 7. zápase na jeho hřišti 6:4.

Nabitá hala s 2500 fanoušky byla kulisou strhujícího zápasu. Hosté si vypracovali vedení 3:0, Falun snížil na rozdíl jediné branky. Totéž se opakovalo ještě jednou: červení během necelé minuty znovu odskočili na 5:2, kapitán Rasmus Enström ale završil hattrick a 2 zásahy opět vrátil rozdíl ve skóre na nejtěsnější možný.

V závěrečné powerplay však Jimmie Pettersson trefou 13 sekund před koncem posunul do finále proti Linköpingu s Matějem Jendrišákem a Milanem Tomašíkem v sestavě svou Storvretu. „Od začátku zápasu jsme se cítili silnější, i když Falun hrál také dobře. Proti Linköpingu to bude složitý zápas. Mají tvrdé obránce a vepředu nebezpečné hráče,“ shrnul šťastný střelec.

Enström se vybičoval ke skvělému výkonu, navzdory zranění byl nejlepší v dresu Falunu, ale ani jeho hattrick nestačil. „Cítím prázdno, pro mnoho kluků je tohle nová situace,“ komentoval kapitán poražených předčasné vyřazení po 3 tučných letech.

Podle něj se na tom podepsala zdravotní situace některých hráčů. Johannes Skog musel skončit kvůli problémům se srdcem, dál nemohl pokračovat ani Johannes Larsson. „A já hrál prakticky jen na jedné noze,“ pousmál se Enström hořce. „Ale rozhodující zápas jsme měli doma, nemáme si na co stěžovat. Storvreta si postup zasloužila,“ dodal sportovně.

Semifinále play off – 7. zápas:

Falun – Storvreta 4:6 (0:1, 2:2, 2:3)
Branky: 37., 54. a 59. Enström, 30. Galante Carlström – 24. a 50. Rudd, 16. Paulsson, 27. Nilsberth, 49. Berggren, 60. Pettersson. Diváci: 2500. Konečný stav série: 3:4.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*