Hráči Storvrety vybojovali mistrovský titul! Foto: Per Wiklund. Hráči Storvrety vybojovali mistrovský titul! Foto: Per Wiklund.
16. 4. 2016 Švédsko (1) KOMENTÁŘŮ

Jendrišákův gól nestačil, švédský titul slaví Storvreta

 



Linköping podruhé za sebou končí ve švédské Superlize těsně pod vrcholem. V Superfinále nejlepší soutěže světa byla úspěšnější Storvreta, která před 18166 diváky zvítězila těsně 5:4. Poraženým nepomohl ani gól Matěje Jendrišáka, třetí švédské stříbro v kariéře převzal jeho spoluhráč Milan Tomašík.

Ve stockholmské Tele2 Aréně šla jako první do vedení Storvreta díky Albinu Sjögrenovi. Linköping mohl vyrovnat z trestného střílení, Tobias Gustafsson ale trefil pouze brankovou konstrukci a po minutě ukončil ten samý hráč faulem i následnou přesilovku. Storvreta naopak svůj náskok zvýšila, když se dělovkou téměř z poloviny hřiště prosadil Mattias Samuelsson.

Po přestávce přišla chvíle Matěje Jendrišáka – český útočník už 39 vteřin po zahájení druhé třetiny díky svému důrazu snížil. Storvreta se dostala opět o dva góly dopředu pohotovým zásahem Jimmieho Petterssona, závěr dvacetiminutovky ale patřil Linköpingu. Gustav Fritzel po šťastném odrazu v 38. minutě vyrovnal a 7. tým základní části byl na koni.

Matěj Jendrišák ve švédském superfinále. Foto: Per Wiklund

Matěj Jendrišák ve švédském superfinále. Foto: Per Wiklund

V úvodu třetího dějství šel Linköping dokonce do vedení, když se podruhé v utkání trefil přesně Martin Karlsson. Další branky už ale zkušený gólman Viktor Klinsten nepustil a jeho spoluhráčům se povedlo skóre otočit zpět na svojí stranu. Po asistenci zraněného Alexandera Rudda se podruhé prosadil Sjögren a vítězný gól obstaral kapitán Samuelsson.

Linköpingu nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře, titul a účast na příštím Poháru Mistrů tak vybojovala Storvreta. Švédské Superfinále překonalo divácký rekord z prvního florbalového šampionátu v roce 1996 (15106 diváků), když si na něj našlo cestu 18166 příznivců!

Storvreta – Linköping 5:4 (2:0, 1:3, 2:1)

Branky: 8. Sjögren (Sundstedt), 17. Samuelsson (Stenberg), 25. Pettersson (Stenberg), 48. Sjögren (Rudd), 51. Samuelsson (Pettersson) – 21. JENDRIŠÁK (Martin Karlsson), 37. Martin Karlsson (Mattsson), 38. Fritzell (Hovlund), 44. Martin Karlsson (A. Karlsson). Diváci: 18 166.

Foto: Per Wiklund

  • Ohnivá show před začátkem švédského superfinále. Foto: Per Wiklund
  • Hráči obou týmů před začátkem švédského superfinále. Foto: Per Wiklund
  • Marcus Karlsson (vpravo) v souboji s Niklasem Paulssonem. Foto: Per Wiklund
  • Christian Mattson se raduje z gólu Linköpingu. Foto: Per Wiklund.
  • Jimmie Pettersson ze Storvrety oslavuje svůj gól. Foto: Per Wiklund
  • Storvreta po tříleté nadvládě Falunu slaví mistrovský titul! Foto: Per Wiklund
  • Sektro fanoušků Storvrety. Foto: Per Wiklund

Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*