Martin Tokoš se s finskou obranou pral marně. Foto: Flickr Český Florbal. Martin Tokoš se s finskou obranou pral marně. Foto: Flickr Český Florbal.
23. 4. 2016 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Češi neuspěli ani proti Finům, lepší výsledek zhatily neproměněné šance

 



Ani ve druhém zápase na EFT ve švýcarské Lausanne česká reprezentace nedosáhla na body. Finům podlehla 4:8, když doplatila zejména na žalostnou produktivitu.

Češi ze začátku zápasu hlavně bránili. Paradoxně ale až ve chvílích, kdy začali svěřenci Radima Cepka přebírat otěže hry, soupeř udeřil. Na středu hřiště dostal trochu prostoru Mikko Leikkanen a zamířil přesně. Zanedlouho navíc Češi zaspali při bránění volného úderu a Ilari Talvitie zvýšil na 2:0.

Naše útočníky deptal gólman Espoo Oilers Joonas Kaltiainen, který nastoupil ke svému premiérovému utkání v seniorské reprezentaci. Překonal ho až v přesilovce kapitán Jan Jelínek, vzápětí ale Finové opět odskočili díky trefě Eemeliho Salina, jemuž rozhodčí pravděpodobně v předchozím průběhu akce odpustili faul na Suchánka.

I Finové navíc ukázali, že přesilovky umí. Dvě rychle za sebou následující vyloučení našich potrestali a Češi rázem prohrávali 1:5. Snížení obstaral Matěj Jendrišák, který si parádně poradil s přísně nařízeným trestným střílením, jinak se ale bronzoví medailisté z posledního MS dál trápili v zakončení.

Soupeř naopak působil dojmem, že se na své góly nijak zvlášť nenadře. Skóroval i veterán Tero Tiitu, který právě dnes slaví 34. narozeniny. Při vyloučení legendárního oslavence v závěru zápasu si Češi vyzkoušeli i powerplay. V té nejdřív podtrhl jejich zmar Mika Moilanen, který s obrovskou porcí štěstí bekhendem jednoruč přes půl hřiště trefil prázdnou branku, 7 vteřin před koncem ale kapituloval i Kaltiainen z hole Lukáše Hájka.

Národní tým byl Finům ve hře vyrovnaným soupeřem, ve hře 5 na 5 však vůbec nedokázal skórovat a kvůli trápení v koncovce odešel poražen. O první body na turnaji tak budou Jendrišák a spol. bojovat zítra proti domácím Švýcarům.

Druhý zápas české reprezentace na EFT ve Švýcarsku

Česko – Finsko 4:8 (0:2, 2:3, 2:3)
Branky: 26. Jelínek (Suchánek), 35. Jendrišák z TS, 47. Jelínek (Suchánek), 60. Hájek (Jendrišák) – 14. Leikkanen (Moilanen), 16. Talvitie (Manninen), 27. Salin (Leikkanen), 32. Johansson (Salo), 34. Salo (Johansson), 43. Leikkanen (Moilanen), 48. Tiitu (Talvitie), 60. Moilanen (Salin). Rozhodčí: Larinovs – Gross (oba Lotyšsko). Vyloučení: 2:3. Využití: 3:2. Diváci: 1311.

Česko: Souček – Řehoř, Jelínek, Suchánek, Veltšímd, Sýkora, Šešulka, Kološ – Natov, Jendrišák, Dóža – Šebesta, Tomašík, Tokoš – Rýpar, Sladký, Matejčík – Ondrušek, Hájek. Trenér: Radim Cepek.

Finsko: Kaltiainen – Leikkanen, Savonen, Lamminen, Kivilehto, Talvitie, Lindfors – Salin, Salo, Moilanen – Heikkinen, Piha, Johansson – Tiitu, Hyvonen, Koskelainen – Hakonen, Pylsy, Manninen. Trenér: Petri Kettunen.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*