Bulldogs se po letech vrací do nejvyšší soutěže. Foto: Sokoli Pardubice, Český florbal Bulldogs se po letech vrací do nejvyšší soutěže. Foto: Sokoli Pardubice, Český florbal
28. 4. 2024 Superliga (13) KOMENTÁŘŮ

Bulldogs Brno postupují do superligy, Pardubice se po deseti letech loučí

 



O víkendu se odehrál 3. a 4. zápas barážové série o Livesport Superligu. Série se za vyrovnaného stavu 1:1 přesunula na palubovku Bulldogs Brno, kam přijeli Sokoli Pardubice.

V sobotu do utkání lépe vkročili hosté, kteří se v polovině třetiny dostali do vedení 2:0 po gólech Petra Křinky a Milana Bíny. Buldoci následně stihli do konce třetiny pouze snížit na 1:2. Ve druhé části přidaly oba týmy po jednom gólu a Pardubice si tak do poslední dvacetiminutovky nesly jednobrankové vedení. To následně navýšil Přemek Pakosta, který využil brejku hostů poslal je tak do vedení 2:4. Domácí ale do konce třetiny stihli vyrovnat a v poslední minutě se poprvé v zápase zvládli dostat do vedení. Za stavu 5:4 poté i utkání skončilo a domácí se tak v barážové sérii ujali vedení 2:1.

Brno tak v neděli čekala možnost postupu do nejvyšší soutěže. V první třetině se ani jeden z týmů neprosadil. Skóre otevřel až za polovinou druhé části domácí Michal Valachovič a po využitém přečíslení tak poslal Bulldogs do vedení. Následně třináct vteřin před druhou přestávkou zvýšil náskok domácích Petr Koláčný. Pardubice v poslední třetině zvládly vstřelit kontaktní branku a následovala hra v šesti. Ta se ovšem hostům nevyplatila, jelikož nejprve se do prázdné branky trefil Petr Koláčný a následný gól Pardubic tak znamenal jen kosmetickou úpravu skóre. Domácí Bulldogs tedy postupují do Livesport Superligy za konečného stavu barážové série 3:1.

Foto: Sokoli Pardubice, Český florbal

Foto: Sokoli Pardubice, Český florbal

Výsledky 3. a 4. zápasu baráže o Livesport Superligu:

Bulldogs Brno – Sokoli Pardubice 5:4 (1:2, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 15. Mráz (Svatoň), 29. Vaverčák (Kalousek), 50. Zukal (Kučera), 57. Valachovič (Mazáč), 60. Mazáč (Gregr) – 6. Křinka (Prix), 12. Bína (Drba), 32. Pakosta (Polis), 48. Pakosta (Polis). Stav série: 2:1.

Bulldogs Brno – Sokoli Pardubice 3:2 (0:0, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 35. Valachovič (Sedmera), 40. Koláčný (Vaverčák), 59. Koláčný – 54. Křinka (Drba), 59. Polis (Pakosta). Konečný stav série: 3:1.


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

  • Lopaty napsal:

    Konečně jsou ti zoufalci pryč.

  • Pardubice napsal:

    Konečně, jako samo o sobě nic proti Pardubicím, ale jaký je jejich přínos lize, když za dobu co tam byly hrajou permanentně o záchranu. Progres nula

  • tlaskáme Drašarovi napsal:

    super jak pod „vedením“ Drašara dokáže tradiční klub extraligy zmizet z mapy… když vidíme odchody hráčů, bude to asi dlouhodobé setrvání v 1. lize

    • Honza napsal:

      Okem pozorovatele by se mělo tleskat celému vedení. Nebyl to snad generální manažer kdo vedl klub? Vedení si rozložilo trenéry i hráče i zaměstnance takže sestup logické vyústění dosavadní manažerské práce.

    • Tleskáme Zozulakovi napsal:

      Super jak pod vedením Zozuláka za posledních třeba 5 let nepředvedl tým vůbec nic. Sportovní výsledky a hromada odchodu jdou jednoznačně za ním. Sebereflexe nula. A když odchází sám, tak si vezme za rukojmí ještě 15 borců z áčka. Odpad! Je mi líto klubu, teď bude těžké to pět minut po dvanácté hasit.

  • Překvapení napsal:

    Vzhledem k celkové situaci v klubu se divím, že Sokoli hráli tak dlouho. Na konci evidentně došla šťáva a morál to dál lámat. Co tam bude dál?

  • ADALBERT napsal:

    Tak teď se uvidí, co to bude za průvan a jestli postaví kádr na 1. ligu vůbec. Brnu gratuluju, snad to nebude jen na rok.

    • Peter napsal:

      Těžko říct, dle toho jak to vypadalo letos a kdo postoupil a spadl bych řekl že Brno bude hlavním aspirantem na padáka zpět, ale samozřejmě se bude rozhodovat až od září na hřišti a klidně to může padnout na kohokoliv, teda kohokoliv z těch spodních pater tabulky. Na Tatran s Bolkou asi ne 🤣

  • Petr napsal:

    Otázka, jak k tomu Brno přistoupí. Neměli v plánu postupovat, ale povedlo se.
    Každému musí být jasné, že kádr Bulls momentálně na setrvaní nemá kvalitu. Pokud nechtějí pouze sezóní výlet, musí investovat, nebo dopadnou jak Butchis.

    Kladno když v hodně doplní, tak by se udržet měli.

  • Kamerun napsal:

    Ralfs Polis do Kladna!!§

  • Pepik napsal:

    Nn ralf polis do skv

Napsat komentář

*