Milan Fridrich. Foto: Štěpán Černý Milan Fridrich. Foto: Štěpán Černý
24. 5. 2016 Superliga (10) KOMENTÁŘŮ

Překvapení ze Znojma: Fridrich se po dlouhých letech vrací domů!

 



Znojemák Milan Fridrich vlastně skoro nikdy nehrál za rodné město, ale na sklonku své kariéry přece jen oblékne červenobílý dres. Jihomoravský klub společně s webem Tatranu Střešovice informovaly o tom, že novou sezonu odehraje tenhle velezkušený matador právě za Znojmo.

Fridrich sedmkrát vyhrál titul českého mistra a má doma dvě medaile z mistrovství světa. Teď se chce po dlouhých letech vrátit zpátky domů.

„Vždy jsem snil o tom znovu si zahrát za Znojmo a přál jsem si nějak zúročit zkušenosti, které jsem nasbíral, ve prospěch mého rodného města. Proto jsem nadšen, že se podařilo najít díky vstřícnosti vedení obou klubů řešení, které, věřím, bude fungovat ve prospěch florbalu ve Znojmě. Nadále budeme bydlet v Říčanech a pracovat v Praze. Víkendy, které budeme trávit ve Znojmě u babiček a našich přátel, jsou navíc příjemným bonusem i pro moji ženu a dcerky,“ vysvětluje.

Tatran se ale své dlouholeté opory jen tak vzdát nechce a tak je možné, že na konci sezony opět dojde k Fridrichově návratu do Střešovic, jak to naznačil nový trenér Luděk Beneš: „Jsme rádi, že bude Fríďa v týdnu na trénincích s týmem a pomůže nám s taktickou a herní přípravou. Zároveň se bude udržovat hrou v 1. lize v dobré fyzické i herní kondici a pokud bude potřeba, může být na druhou půlku sezóny či play-off naší skrytou zbraní.“

Znojmo se ale díky příchodu výrazné osobnosti dostane do role jednoho z favoritů na postup do rozšiřující se nejvyšší soutěže. Od sezony 2016/17 bude mít Superliga 14 týmů. Fridrichova přítomnost by mohla Jihomoravanům pomoci k návratu do elity, kterou hráli naposledy v sezoně 2009/10.

Naopak pro Střešovice je Fridrichův odchod další výraznou ztrátou. Z Tatranu po sezoně odešli už Marek Vávra na Chodov a Jakub Gruber už trénuje s Mladou Boleslaví.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Kryton napsal:

    čtvrtfinále a konec 🙂

  • :) napsal:

    Výběrové řízení vypsané klubem na post trenéra A-tymu se evidentně povedlo;)

  • ? napsal:

    Otazka kolik toho odehraje, kdyz bude i asistent v tatranu. Casto se to bude kryt

  • Frajer napsal:

    Znojmu nepomůžou ani všichni svatí stejně jako vždy vypadnou hned s prvním soupeřem kterého si navíc sami vyberou 😀 Fríďovy bych to přál, ale to vemeno Štastník prostě není trenér, ale uplakánek nechápu proč ho opět zvolili trenérem jediná možnost proč to tak je možnost že se tam nikdo jiný nepřihlásil 😀

    • fanoušek Znojma napsal:

      Anonymně nedávat na chatu umí každý moula, českej národ je prostě krásnej, že se furt na všechno díváme negativně. Fridovi přeju at se ve Znojmě florbalem baví, přeci jen asi tam nešel kvůli penězům ale užít si to na starý kolena

      • ronyk napsal:

        Já myslím, že větší zábavu by našel u veteránů, docela jsem se na něj těšil.Avšak chápu ho, zřejmě adrealin.

Napsat komentář

*