Wojtek Malajka. Foto: facebook Wojtek Malajka. Foto: facebook
30. 6. 2016 Superliga (7) KOMENTÁŘŮ

Ostrava testovala polské eso! Příchod Malajky je na spadnutí

 



Ostravské FBC, to je v posledních letech před startem nové sezony velká neznámá. To, jak by mohl vypadat tým v následujícím ročníku, však naznačil Ostrava Cup, kde tradiční klub vyzkoušel hned 27 hráčů.

Jistotou je návrat trenéra Jana Holovky, který bude zastávat post asistenta hlavního kouče Martina Smetáka. Posílený realizační tým pak zkoušel zajímavé posily.

Tou nejzajímavější je jistě polský reprezentant Wojtek Malajka, který má za sebou navzdory svému mládí už i solidní reprezentační úspěchy. Na kvalifikačním turnaji, ze kterého Poláci postoupili na mistrovství světa, byl druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. A střelecké schopnosti ukázal tenhle sedmnáctiletý mladík i při svém testu s Ostravou.

„Věřím, že s námi zůstane. Viděl jsem ho na turnaji a je hodně šikovný. Je to útočník, a navíc hodně gólový,“ charakterizuje 185 centimetrů vysokého rodáka z Babimostu Jan Holovka. Pokud by Ostrava příchod Malajky potvrdila, zahrál by si českou nejvyšší soutěž druhý polský florbalista. Slušnou kariéru v minulých letech zaznamenal v dresech Pardubic a právě FBC Ostrava Michal Dziurdzik.

Střelecky se ale přesvědčil i Matěj Černý, který zatím patří Horní Suché. Ostrava pak dala šanci i slovenskému zadákovi Marku Bulkovi nebo Gerogi Kezuovi, kterého Holovka vedl loni v MVIL Ostrava. „Zkoušíme a nic není definitivní. Zatím je vše ve fázi jednání,“ prozradil navrátilec do ostravského FBC.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Johny napsal:

    Takovych hracu u nas behaji v nizsich soutezich stovky.

    • jarda napsal:

      To mas pravdu. Ale ti casto nejsou ochotni trenovat 4-5x tydne a kazdy vikend zabit zapasem. U spousty z nich je to ten nejdulezitejsi duvod, proc nejsou v extralize. Tenhle je ochotny kvuli florbalu v 17 letech byt v cizine

      • Johny napsal:

        A mají k tomu podmínky?

        • jarda napsal:

          Ja je nechci urazet. Sam jsem jednim z takkovych (kdyz se pochvalim a zvednu sebevedomi). Jde o to, ze tento hrac je ochotny i za stavajicich podminek toto absolvovat… Do diskuze o podminkach hracu v klubech bych se nerad poustel 😉

          • Jarda napsal:

            Dostane prachy , praci nebo skolu a prispevek na bydleni. Tohle pepino umi, ale bohuzel taky u toho konci

  • Jarda napsal:

    budou hrát o sestup.

  • Ruda napsal:

    Poláci polákům nic víc v tom nehledejme… 🙂

Napsat komentář

*