Hostitelským městem šampionátu je Porto.
18. 7. 2016 Reprezentace - Muži (9) KOMENTÁŘŮ

Začíná akademický šampionát. Ambice jsou vysoké, hlásí šéf výpravy

 



Akademický florbalový šampionát klepe na dveře. V pondělí vyrazila česká výprava do dějiště mistrovství, už od středy ji pak čekají v portugalském Portu ostrá utkání. Poté co v Singapuru absentovaly ženy, odletěly tentokráte na šampionát oba české celky. A šéf výpravy Daniel Žáček hlásí, že ambice jsou vysoké.

Vysokoškoláci mají na co navazovat, vždyť předminulý šampionát v Praze vyhráli. „Ambice jsou vysoké, rádi bychom navázali na předchozí povedené výsledky,“ říká k tomu Daniel Žáček, předseda komise florbalu České asociace univerzitního sportu a generální manažer reprezentačních výběrů.

Po dvou letech navíc opět na šampionátu budou hrát české ženy. „Jsem velmi rád, že se nám po dvouleté přestávce povedlo opět přihlásit družstvo žen, které na turnaji povedou Miroslav Janovský s Lenkou Bartošovou, tedy trenéři reprezentace, stejně tak jako u mužů, kde budou Radim Cepek se Zdeňkem Skružným,“ vyjmenovává Žáček.

Také poměrně exotická lokace turnaje má prosté vysvětlení. „Důvod, proč se šampionát koná v Portugalsku, je ten, že bylo rozhodnuto, že se tyto šampionáty budou konat v těch florbalově exotičtějších zemích, kde ještě není natolik rozvinut,“ popisuje Daniel Žáček. „Myslím si, že tento turnaj je obrovskou možností ukázat celému tamnímu regionu kvalitní florbal, vždyť ve Španělsku se s ním prakticky teprve začíná,“ poukazuje na fakt, že na jihu Evropy je florbal ještě v plenkách.

Mužského turnaje se účastní celkem devět týmů rozdělených do dvou skupin. Ve skupině A jsou všechny čtyři elitní týmy, tedy Švédové, Finové, Švýcaři a naše reprezentace, ve skupině B pak Slováci, Japonci, reprezentanti Jižní Korey, Španělska a domácího Portugalska.

První dva týmy ze skupiny A postoupí rovnou do semifinále, třetí a čtvrtý celek vyzve první dva týmy ze skupiny B. Třetí tým ze skupiny B počká na soupeře pro bitvu o sedmé místo, kde ho vyzve vítěz duelu mezi čtvrtým a pátým celkem skupiny B.

Ženského turnaje se účastní sedm týmů: ve skupině A jsou Švédky, Finky a Švýcarky, ve skupině B pak české florbalistky, Japonky, Polky a Španělky.

Do semifinále postoupí všechny celky ze skupiny A a vítěz skupiny B. Když uvážíme, že vítězkami skupiny B by měly být české florbalistky, tak jim jistě příliš nehraje do karet fakt, že ve svém semifinále vyzvou vítěze skupiny A.

Program reprezentace mužů:
Středa – 14:00 Česko – Švýcarsko
Čtvrtek – 18:00 Česko – Finsko
Pátek – 14:00 Česko – Švédsko

Program reprezentace žen:
Středa – 11:30 Česko – Japonsko
Čtvrtek – 9:00 Česko – Polsko
Čtvrtek – 9:00 Česko – Španělsko

Nominace reprezentace mužů na Akademický šampionát 2016:
Brankáři:
Souček (Vítkovice) a Zavadil (Litvínov).
Obránci: Höffer, Kisugite a Kuncman (všichni Bohemians), Nehera a Švajný (oba Vítkovice), Marvánek (Sparta) a Pražan (Chodov)
Útočníci: Delong, Hájek, Matejčík a Jan Šebesta (všichni Vítkovice), Gruber, Komárek a Ullmann (všichni Tatran), Bagin a Šárka (oba Bohemians) a Valeš (Liberec).

Nominace reprezentace žen na Akademický šampionát 2016:
Brankářky: Příleská (Židenice) a Ranochová (Chodov).
Hráčky do pole: Enenkelová, K. Paloncyová a Šupáková (všechny Vítkovice), T. Pilíková, Řepková, Tožičková (všechny Chodov), Bočanová a Hyršlová (obě Bohemians), Čapková a Z. Hubáčková (obě Herbadent), Chvátalová a Rybičková (obě ELITE), Koníčková (NST / Finsko), Krupnová (Pixbo / Švédsko), Leierová (Liberec), Ratajová (SB-Pro / Finsko), Tvrzníková (Vinohrady) a Urbánková (Mora / Švédsko)

*Klubová příslušnost hráčů a hráček je aktuální k 1. 7. 2016


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Marek napsal:

    A až přijdou na ten podfuk s Řepkovou, jak to vlastně bude? Kdo všechno dostane trest?

    • Johny napsal:

      V tom Finsku toho holky taky letos mnoho nenastudovaly,aspon podle jejich rozhovoru co tady byly o jejich pusobeni tam.

  • Chudák napsal:

    Budte vklidu svycari taky ne 😀 Braillard nebyl ve skole ani jednou 😀

  • lol napsal:

    tak to jsme všichni naprosti klidní. podváděj fini, švýcaři, tak proč to neošmelit u nás. Na normálnim MS placku uhrajem jednou za 8-12 let, tak budem aspoň akademický mistři, bravo!

  • Tomáš Krásný napsal:

    Nevím, jestli podvádíme i my, ale pokud ano, tak to jen zapadá do českého koloritu. Dělají to ostatní, tak proč bych to já nedělal taky.

    • Tom2 napsal:

      Zbytečná debata o naprosto nedůležité akci. Dopřejme studentům trochu sportu, ať si zablbnou, vyrazí do světa, opálí se, vždyť o výsledek u těchhle typů her s nulovou sledovaností vůbec nejde.

      • lol napsal:

        přitom by člověk řekl, že AKADEMICKE ms bude pro studenty. ale jak říkáte, proč se trápit, jestli je něco fér nebo ne. Už se těšim na další rozhovor se Skružnym o tom, jak je třeba změnit myšlení… LOL!

        • Thoki napsal:

          Jj, Skruzny zas řekne, jak je vše u nás špatně a ze se musí vše změnit, jen kdyby to řekl někdo, kdo u toho špatného není 20 let součásti a důvodem.. Ale je fajn, že na to po 20 letech přišel, dalších 20 bude potřebovat na zjištění, jak to změnit, no a pak už bude muset přijít někdo nový, kdo to i udělá 😀

    • Thoki napsal:

      Tome, že se tomu ještě divis u nás 😉

Napsat komentář

*