Česká florbalová reprezentace. Foto: MAD Photography, Martin Dvořák Česká florbalová reprezentace. Foto: MAD Photography, Martin Dvořák
20. 7. 2016 Reprezentace - Muži (3) KOMENTÁŘŮ

Češi v bláznivém zápase prohráli se Švýcary 8:9

 



Česká reprezentace na úvod akademického šampionátu v portugalském Portu prohrála se Švýcary v gólově bohatém zápase 8:9. Češi se sice v první třetině dokázali dostat dvakrát do vedení, ale ve zbytku zápasu už pouze dotahovali náskok soupeře. Vaz jim zlomily časté fauly. Zatímco Švýcaři byli vyloučeni jen jednou, Češi hned sedmkrát.

Už po 46 vteřinách otevřel skóre zápasu Hájek a poslal Čechy do vedení. Švýcaři i přesto, že nevyužili nájezd, o nedlouho poté srovnali. Podruhé poslal svěřence Radima Cepka do vedení Kisugite. To bylo ovšem naposledy, co Češi vedli. Ještě do přestávky Švýcaři otočili vývoj utkání ve svůj prospěch a ve zbytku zápasu Čechům unikali i díky mnoha přesilovkám.

Švýcaři se v početní převaze prosadili hned čtyřikrát, a ačkoliv Češi přidali v oslabení dvě přesné trefy, na víc než na těsnou porážku to nestačilo. Hattrick a jednu gólovou nahrávku posbíral výborně hrající Lukáš Hájek. Dvěma góly se v úvodním duelu mistrovství uvedl Vojtěch Bagin. Češi zítra od 18 hodin vyzvou Finsko.

Akademické mistrovství světa v Portu:

Švýcarsko – Česko 9:8 (3:2, 1:1, 5:5)
Branky:
9. Braillard (F. Bolliger), 18. S. Bolliger (Laely), 20. Braillard (Laely), 33. Engel (Laely), 43.Graf (Laely), 48. F. Bolliger, 57. Braillard (Laely), 59. Engel (Graf), 60. Laely (Friolet) – 1. Hájek (Švajný), 11. Kisugite (Ullmann), 34. Hájek, 42. Bagin (Pražan), 44. Hájek (Marvánek), 50. Pražan (Hájek), 58. Valeš, 60. Bagin (Šárka). Rozhodčí: Larinovs, Gross (oba Lotyšsko). Vyloučení: 1:6, navíc Nehera 5 + do konce utkání. Využití: 4:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 120.

Sestava Česka: Souček – Nehera, Švajný, Řehoř, Marvánek, Kuncman, Pražan, Höffer – Jan Šebesta, Delong, Hájek – Valeš, Ullmann, Matejčík – Šárka, Bagin, Kisugite – Gruber, Komárek. Trenér: Radim Cepek.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*