Eliška Krupnová, opora ženské reprezentace. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
22. 7. 2016 Reprezentace žen (1) KOMENTÁŘŮ

Akademičky prošly základní skupinou bez porážky, v semifinále čeká gigant

 



Florbalistky, které studují vysokou školu, mají za sebou na svém šampionátu skupinovou fázi. V ní zaznamenaly tři vysoké výhry, byť především ta s Polskem se nerodila lehce. V semifinále čeká partu okolo Krupnové s Ratajovou silné Švédsko.

Pro několik hráček se jedná o první takto významnou akci, která je spojená s reprezentací českého ženského florbalu. V brance tak najdeme Nikolu Příleskou z Židenic, v poli pak Chvátalovou z ELITE nebo Šupákovou z Vítkovic.

Na druhou stranu jádro týmu tvoří hráčky jako Bočanová, Krupnová nebo Ratajová s početnými mezinárodními zkušenostmi.

Češky byly nalosovány do skupiny B, ve které postupně narazily na Japonsko, Polsko a Španělsko. Roli jednoznačných favoritek poměrně bez potíží potvrdily, jen utkání s Polskem se ve své první polovině nevyvíjelo úplně podle předpokladů a ve 26. minutě naše hráčky prohrávaly 1:3. Nakonec ale vyhrály 10:4, v úvodním utkání porazily Japonky 16:0 a dnes si pak poradily poměrem 21:0 se Španělskem.

V semifinále čeká na naše florbalistky Švédsko. Vzájemné utkání Finska a Švédska skončilo 7:7 a o prvním místě tak nakonec rozhodlo lepší skóre, protože Švédky porazily Švýcarky 6:2, zatímco Finky 6:4.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY AKADEMICKÉHO MS NAJDETE ZDE.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*