Denisa Ratajová dala dvě branky. Foto: Flickr IFF
24. 7. 2016 Reprezentace žen (1) KOMENTÁŘŮ

Medaile: Ratajová vystřelila akademičkám bronz v prodloužení

 



České florbalové společenství se dočkalo dalšího medailového úspěchu. Na akademickém šampionátu se o něj postarala reprezentace žen, která v zápase o třetí místo porazila Švýcarsko 5:4 v prodloužení. Utkání se povedlo především univerzálce Denise Ratajové, která se na pěti brankách podílela čtyřmi body.

Švýcarsko je mezi elitními týmy tradičně tím, které na studentské mistrovství přiveze nejméně známých jmen. Je to dáno především tamním způsobem života, kdy často nedochází k plynulému přechodu na vysokou školu, místo toho míří mladí Švýcaři na nějaký čas pracovat.

To ale nic nemění na tom, že se jedná o kvalitního soupeře, který českým florbalistkám v úvodu utkání zle zatápěl. Ve čtrnácté minutě otevřela skóre Baumgartner, za osmdesát sekund ale dokázala po přihrávce Ratajové srovnat Řepková.

Ještě do konce první části stihla Švýcarkám vrátit vedení Leu a na další branku se poté čekalo až do konce druhé třetiny. V čase 38:42 se při vyloučení Urbánkové prosadila Linda Pedrazzoli.

Její příběh je vůbec zajímavý: jak trochu napovídá její jméno, útočnice Dietlikonu má italské kořeny, a tak se loni postavila v barvách Itálie českému ženskému národnímu týmu při kvalifikaci o účast na světový šampionát v Nitře.

Jestliže proti Švédkám naše florbalistky o naději v poslední třetině přišly, dnes naopak v poslední dvacetiminutovce zabránily tomu, aby zápas prohrály. Už po dvou minutách se prosadila Krupnová, poté srovnala Ratajová a byť Švýcarky ještě získaly díky Meer vedení, tak v čase 57:40 poslala zápas do prodloužení Koníčková.

Nastavený čas se už chýlil ke konci a oba trenéři již možná přemýšleli o sestavě pro nájezdy, nicméně 64 sekund před koncem vystřelila Ratajová českému týmu akademický bronz.

Česko – Švýcarsko 5:4 (1:2, 0:1, 3:1 – 1:0) po prodl.
Branky: 48. a 69. Ratajová, 15. Řepková, 42. Krupnová a 58. Koníčková – 14. Baumgartner, 17. Leu, 39. Pedrazzoli a 57. Meer. Střely na branku: 30:14. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Rozhodčí: Leholk, Jorgensen (Dánsko). Diváci: 146. Nejlepší hráčky: Eliška Krupnová – Claudia Leu.

Česko: Ranochová – Čapková, Leierová, Koníčková, K. Paloncyová, Rybičková, Tožičková – Enenkelová, T. Pilíková, Urbánková – Ratajová, Řepková, Krupnová – Hyršlová, Z. Hubáčková, Bočanová – Tvrzníková, Chvátalová a Šupáková. Trenéři: Miroslav Janovský a Lenka Bartošová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Šéf modelingové agentury napsal:

    Sluší se pogratulovat. Každá medaile je dobrá. Neberu je jako samozřejmost…

Napsat komentář

*