Dagmar Surá dovedla v roce 2010 juniorky k bronzu. Foto: wfc2010.cz
29. 7. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Herbadent vytáhl překvapivé eso z rukávu: Dagmar Surou

 



Pražský Herbadent začal před nadcházejícím turnajem Czech Open představovat nové tváře ve svém kádru. A hned napoprvé pořádně překvapil: florbal na nejvyšší úrovni totiž opět okusí Dagmar Surá, která naposledy působila v Bohemians.

Surá je spjata především s Libercem. Kromě Bohemians má za sebou také zkušenost ze Švýcarska, kde působila v dresu Bernu Capitals, který se posléze spojil s Burgdorfem ve dnešní Wizards Bern Burgdotf.

Především ale Surá byla u historického úspěchu českého ženského florbalu: jako kapitánka dovedla v roce 2010 před domácím publikem v Olomouci juniorky k historické bronzové medaili.

Nyní se k florbalu vrací po dvou letech. „Po těch letech pro mě bylo osvobozující, když jsem se po práci mohla rozhodnout, jestli půjdu plavat, hrát tenis nebo do kina s přáteli,“ popisuje na webu Herbadentu, co dělala v období, kdy dala florbalu vale.

Jenže nakonec se jí po florbalu zastesklo. „Chyběla mi ta parta lidí, to že někam patřím a máme společný sportovní cíl. Vím, že teď je ten správný čas a nechci to prováhat,“ dodává.

Podle informací Florbal.cz by jednou z dalších posil Herbadentu měla být slovenská reprezentační obránkyně Viktória Bobotová, která má zkušenosti už ze dvou ženských světových šampionátů.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*