Elitní komando Mladé Boleslavi se raduje ze vstřeleného gólu. Foto: Facebook Florbal Mladá Boleslav Elitní komando Mladé Boleslavi se raduje ze vstřeleného gólu. Foto: Facebook Florbal Mladá Boleslav
24. 9. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Parádní podívaná v Jičíně: Boleslav přetlačila Pardubice v posledních minutách

 



Florbaloví příznivci v Jičíně budou na dnešní výjezdní zápas Superligy mít jen ty nejlepší vzpomínky. Hosté z Pardubic byli pořadatelům z Boleslavi vyrovnaným soupeřem a v zápase dokonce vedli, koncovku ale zvládl lépe favorit a po výhře 10:6 má na kontě 6 bodů ze 2 utkání.

První gól vstřelil v 10. minutě bývalý tahoun Pardubic v dresu Boleslavi Radek Krajcigr. A když na něj za minutu a půl navázal další ostrostřelec Technologů Jiří Curney, zdálo se, že zápas bude jasnou záležitostí.

Hosté však zvládli ještě v první třetině snížit a nedlouho po přestávce Jakub Burian v přesilovce srovnal na 2:2. Východočeši šli ve druhé části dvakrát do vedení, Boleslav ale pokaždé vyrovnala a nakonec díky zásahu Jana Jelínka odcházela do kabin o gól bohatší.

Úvod třetí dvacetiminutovky patři Ivu Teichmannovi. Pardubický útočník nejprve proměnil trestné střílení, vzápětí se trefil i ze hry a vyhnal z boleslavské brány reprezentačního gólmana Davida Rytycha. Jeho neméně hvězdný náhradník Lukáš Bauer už však míček za svá záda nepustil a jeho spoluhráči skóre otočili.

Slepenými góly se o to zasloužili Tadeáše Chroust a Jiří Curney, po nich se v přesilovce trefil další člen širšího reprezentačního kádru Jan Natov. Zápas nedochytal ani strážce pardubické branky Jakub Levínský, kterého po zásahu Josefa Pluhaře vystřídal mladý Petr Musil. Sokolové ještě zkusili powerplay, při ní se ale do prázdné branky trefil Radek Krajcigr a definitivně tak pohřbil naděje svého bývalého týmu.

Mladá Boleslav vyhrála i druhý zápas v sezoně. Pardubice zůstávají v tabulce bez bodu, po těsné prohře s Tatranem ale předvedli další vydařený výkon proti jednomu z favoritů na titul.

MLADÁ BOLESLAV – PARDUBICE 10:6


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*