Radost vítkovických hráčů po vysoké výhře. Foto: Florbal Vítkovice Florbalisté Vitkovic rozhodli o výhře již v první třetině. Foto: Florbal Vítkovice
25. 9. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovická kanonáda! Vicemistr nadělil Liberci 14 gólů

 



Vítkovicím to pálí. Matejčík a spol. vyprášili Liberec 14:5 a díky lepšímu skóre vedou tabulku Tipsport superligy. Čtyři góly do sítě Severočechů vstřelil Marek Bräuer. I ostatní favorité nezaváhali. Tatran veze všechny body z Kladna, Chodov zvítězil na Spartě a Brno nakonec přetlačilo Bohemians.

Vítkovičtí do zápasu vstoupili stylově. Na časomíře svítil čas 2:15 a hosté už vedli 2:0. Kanonáda nebrala konce, ještě do přestávky to bylo 6:0 a v úvodu druhé části dokonce 8:0. Liberec pak ve druhé polovině prostřední periody dal tři góly a snížil tak náskok soupeře, o vítězi však bylo zcela bez pochyb rozhodnuto.

Gólová nadílka hostujícího celku se nakonec zastavila na čísle 14, domácí vše korigovali pěti brankami. Kromě čtyř gólů a celkově pěti bodů Bräuera se dařilo také Lukáši Hájkovi a Markovi Švajnému, oba dva si připsali dvě trefy a dvě nahrávky. Vysoká výhra posunula Vítkovické do čela soutěže.

Na hřišti nováčka vyhrál i střešovický Tatran, a to především díkem čtyřem bodům Filipa Ullmanna a vyvedeným dvěma třetinám. V té první Střešovičtí odskočili o tři branky, po čtyřiceti minutách vedli už 7:1 a zápas v poklidu dovedli do vítězného konce.

Ze silného úvodu těžil rovněž Chodov, který první dvacetiminutovku vyhrál na Spartě 5:1 a vyhnal z branky Kotoučka. Sparta se pak snažila ztrátu dohnat, ale blíže než na tři góly se nedostala. Pražské derby tak ovládl celek z Jižního Města 9:6.

Nejtěsnější výsledek se zrodil v Brně. Na Bulldogs se přišlo podívat 435 diváků! A ačkoliv domácí v úvodu druhé části prohrávali 2:4, nakonec dokázali zápas otočit, a to dokonce ještě v průběhu druhé třetiny. Postupně se prosadili Žižka, Mendrek a Coufal a vystřelili domácím tři body.

Už včera v gólově bohatém a dramatickém střetnutí nakonec zdolala Mladá Boleslav Pardubice 10:6. Středočeši vyvezli utkání do Jičína, kde ho sledovalo 305 diváků. Zítra 2. kolo zakončí duel mezi Ostravou a Otrokovicemi.

Výsledky 2. kola Tipsport superligy:

KLADNO – TATRAN 3:8
SPARTA – CHODOV 6:9
BRNO – BOHEMIANS 5:4
LIBEREC – VÍTKOVICE 5:14
MLADÁ BOLESLAV – PARDUBICE 10:6
OSTRAVA – OTROKOVICE 26. 9. 18:00


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*