Vinohrady slaví pětibodový víkend! Foto: Otakar Prášek Zuzana Macurová Vinohradům výrazně pomohla. Foto: Otakar Prášek
26. 9. 2016 Extraliga žen (2) KOMENTÁŘŮ

Rekordmanka Macurová: Dojalo mě, když mé jméno začaly vyvolávat holky z Vítkovic

 



Extraliga žen má novou rekordmanku. Zuzana Macurová totiž v neděli nastoupila k utkání základní části s pořadovým číslem 307. A byla v tom velká symbolika: Macurové totiž před začátkem sezony chybělo k osamostatnění se na prvním místě jediné utkání a v prvním nenastoupila. Rekord tak získala až proti Vítkovicím, týmu, jehož je bezpochyby legendou.

Byla to dlouhá cesta, která začala v týmu Vysoké školy Báňské, pokračovala ve Vítkovicích a po přesunu do Prahy pak také v dresech Herbadentu a Královských Vinohrad. A v neděli, 25. září 2016 to Zuzana Macurová dokázala: poté, co nastoupila do svého 307. utkání v nejvyšší soutěži, se osamostatnila na první příčce v historické tabulce.

Přitom o rekordu sama málem nevěděla. „Musím přiznat, že mi o možném rekordu řekl před týdnem Pája Křiklan, když jsme se potkali v rámci Open Air na Štvanici,“ směje se. „Osobně jsem si statistiky nikdy nevedla a ani jsem nepřemýšlela nad tím, kolik mám odehraných sezon, natož zápasů,“ přiznává.

Proto byla překvapená. „Vůbec mě nenapadlo, že už jich je tolik,“ usmívá se. „Na druhou stranu, je pravda, že za dobu ve Vítkovicích jsem nechyběla snad v jediném zápase základní části, což je hezká série,“ hodnotí.

Teď už je na první příčce, kterou dosud sdílela s Šárkou Kusákovou, sama. A symbolicky se tak stalo v utkání proti Vítkovicím, kde odehrála většinu extraligové kariéry a tým před odchodem do Herbadentu vedla jako kapitánka. „Je to symbolické a hezké, že rekord padl právě v utkání proti Vítkovicím, když jsem dostala po utkání kytici a dort a taky holky z Vítkovic začaly vyvolávat mé jméno, byla jsem dojatá,“ vyložila upřímně.

Kam až se může číslo 307 posunout? Sama Zuzana Macurová neví. „Závisí to hlavně na mé práci, která se s tréninky a zápasy často kryje. Letos jsem odehrála první zápas po jediném tréninku, snad stihnu také ten středeční. A ostatní je zatím ve hvězdách,“ říká nová rekordmanka.

Jak dlouho může rekord vydržet? Z aktivních hráček je Macurové nejblíže Jana Vávrová, která ztrácí 47 duelů, tedy více než dva kompletní ročníky při současném systému soutěží. Více jak tři kompletní ročníky chybí Martině Valehrachové s Denisou Billou, ty mají na kontě 239, potažmo 236 zápasů.

Nejvyšší počet zápasů v základní části nejvyšší ženské soutěže

Zuzana Macurová 307 zápasů
Šárka Kusáková 306
Zuzana Jelínková 284
Marcela Urbanová 260
Jana Vávrová 260*
Petra Prouzová 242
Martina Valehrachová 239*
Denisa Billá 236*
Kateřina Moťková 235
Kamila Bočanová 234

Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Fan 2 napsal:

    Velká gratulace, Pepko, a hodně dalších zápasů.

    Je někde možné se podívat na celkové statistiky vč. kanadských bodů? Na http://www.ceskyflorbal.cz jsou statistiky jen od sezóny 2013/14 a jsou tam zjevně chyby (např. v sezóně 2014/15 tam chybí A. Jarolímová a další hráčky Chodova).

Napsat komentář

*