Kamila Paloncyová je ráda, že Vítkovice zvládly roli favorita. Foto: Calle Ström - Flickr IFF
30. 9. 2016 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Role favorita není snadná, hra nebyla ideální, ale za výsledek jsem ráda, hodnotí Paloncyová

 



Ženy Vítkovic splnily roli papírových favoritek a v utkání s Naukou si poměrně klidně došly pro výhru 12:1. V semifinále je tak čeká očekávaný duel s Pixbem, o kterém se mluví už od dvou vzájemných střetnutí na Czech Open 2016. Univerzálka Kamila Paloncyová po utkání s Naukou přiznala, že je ráda, že její tým nelehkou roli favorita zvládl.

Hráčky Vítkovic prý rozhodně do zápasu nešly s klapkami na očích. „Věděli jsme, že to nebude jednoduchý zápas, přeci jenom, první zápas na turnaji je vždy nejhorší,“ říkala po zápase Paloncyová. „Báli jsme se nějakého podcenění soupeře a jsem ráda, že výsledek je takový jaký je, byť naše hra nebyla hlavně ze začátku ideální, vůbec jsme nehrály co jsme chtěly, chvíli nám trvalo se do utkání dostat, ale nakonec jsme to zvládly,“ oddechla si.

Trenéři prý při taktických poradách před utkáním zdůrazňovat důležitost zápasu nemuseli. „Nějaká přehnaná motivace nebyla třeba, všechny jsme věděly, proč jsme tady přijely a žádná z nás nechtěla teď z turnaje vypadnout,“ hodnotila reprezentační univerzálka. „Věděly jsme, že to utkání bude těžké, protože jsme hrály s podceňovaným týmem a ta role favorita není snadná,“ odpověděla.

Jediná slabší pasáž tak nastala ve druhé polovině druhé třetiny, kdy soupeře v krátkém sledu pustily k několika šancím, přičemž jednu využila Kitaeva. Polevily tehdy Vítkovice? „Je to možné, ale především si myslím, že to bylo tím, že jsme všechny chtěly útočit, tudíž jsme útočily v pěti lidech a zapomínaly se vracet, z čehož vznikalo, že na nás chodily v přečísleních 2 na 1, někdy také dvě na nulu, jenom na LeGa v bráně,“ zakončila Kamila Paloncyová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*