Pixbo slaví další triumf, tentokráte na Czech Open.
2. 10. 2016 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Pixbo s Krupnovou slaví primát na Champions Cupu, kaňkou je sporný nájezd

 



Ženské finále Champions Cupu nabídlo taktickou bitvu mezi Pixbem a Classicem. Utkání bylo po dvě třetiny zcela vyrovnané, na konci druhé části ale obdržel Classic pětiminutové vyloučení, v rámci kterého ještě rozhodčí zapískali trestné střílení, které proměnila Stephanie Boberg. Finky už se nevzpamatovaly a po sérii gólů do prázdné branky odešly poraženy 2:6. Titul tak slaví Eliška Krupnová s Pixbem.

Po dvě třetiny to byla vyrovnaná a velmi taktická bitva. Dlouho utkání dominovaly především obě brankářky a obrany před nimi, jak Hjörting v bráně Pixba, tak Loisa v barvách Classic se několikrát blýskly.

První branky se tak diváci dočkali na začátku druhé části, kdy se prosadila Alila. Vedení Finky udržely do poloviny utkání, kdy na polovině natáhla Krantz a míček skončil až za Loisou.

Momentem, který si vysloužil velký potlesk obou stran bylo oslabení Pixba při vyloučení Elišky Krupnové, které domácí hráčky zvládly bravurně a moc nechybělo, aby po kombinaci na jeden dotek dokonce skórovaly.

Klíčový moment utkání přišel v čase 37:41, kdy poslala tvrdým zákrokem Kauppila k zemi Ahlstrand, za což vyinkasovala pětiminutový trest. Classic se úspěšně bránil až do času 40:26, kdy rozhodčí odpískali sekání a trestné střílení vůči Classic za faul Eliisy Alanko.

A právě tento moment vzbudil emoce: jednak za sebou Alanko měla spoluhráčky a za druhé se zdálo, že Boberg už nad míčkem ztrácí kontrolu. „Rozhodčí by se měli podívat na video: tam uvidí, že jsem se jí nedotkla a měla za sebou spoluhráčky,“ komentovala sama potrestaná situaci. „Přišlo mi, že od určité chvíle každým svým rozhodnutím shazovali naše sebevědomí a dostávali do nás pocit, že kromě Pixba hrajeme také proti rozhodčím,“ soptila nad rozhodnutím lotyšské dvojice.

Porážku ale uznat dovedla. „Pixbo dnes bylo lepší a zasloužilo si turnaj vyhrát, gratuluji jim, nebylo to jen o nich, například my jsme byly pomalé,“ pogratulovala soupeři.

Nájezd totiž proměnila sama Boberg a od té doby bylo Pixbo skutečně lepší. Classic ještě vyzkoušel power play, ale postupně třikrát inkasoval, přičemž výhodu jedné ženy využily Finky jen jednou.

Pro Česko to tak znamená, že po Tereze Urbánkové má také svou druhou českou vítězku, Elišku Krupnovou, která je současně první Českou, která má zlatou medaili ze švédské ženské nejvyšší soutěže.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*