Radost chodovských hráčů. Foto: Štěpán Černý Radost chodovských hráčů. Foto: Štěpán Černý
15. 10. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov dobyl Dubinu! Vávra a Strachota dali hattrick i nájezd

 



Poslední neporažený padl! Florbalisté Vítkovic ve fantastickém šlágru kola podlehli doma Chodovu 7:8 po samostatných nájezdech. Mistrovský tým táhl k triumfu Marek Vávra, který o sobě dal v novém dresu poprvé pořádně vědět a ke třem gólům, dvěma nahrávkám přidal i úspěšný nájezd.

Vítkovice sice ubránily Patrika Dóžu a jeho formaci, hlavní oporu týmu ale dokonale zastoupila souhra Marka Vávry s Michalem Strachotou. Pro Vávru to byl teprve třetí zápas v novém dresu a nové sezoně, zazářil ale naplno.
Domácí šli sice brzy do vedení, ale už od deváté minuty jen doháněli ztrátu. Dvěma góly otočil skóre právě Marek Vávra, který ještě na konci třetiny proměnil trestné střílení a první část uzavřel hattrickem na 3:5.

Vítkovicím se přesto v nádherném utkání podařilo vyrovnat, to když ve 47. minutě Firda upravil na 6:6. Chodov ale díky Strachotovi s Vávrou opět odskočil a zápas poslal gólem na 7:7 do prodloužení kapitán domácích Martin Nehera.
Při nájezdech pak excelovali střelci Chodova. Dóža, Strachota a nakonec i Marek Vávra proměnili vše. Na domácí straně byl úspěšným exekutorem jen Josef Rýpar.

Pardubice vezou veledůležité tři body za vítězství 5:3 ze hřiště Otrokovic. Východočeši vyhráli v základní hrací době na Štěrkovišti vůbec poprvé v historii a tentokrát se obešli i bez gólů Martina Zozuláka. Panteři totiž první formaci Sokola dokázali ubránit, dařilo se ale dvojici Tomáš Dlesk – Petr Němeček.

Zápas se lámal v průběhu poslední třetiny, kdy Dlesk a po něm Přemek Pakosta dali poprvé hostům dvoubrankový náskok. Panteři se pak sami připravili o příležitost srovnat skóre, neboť v posledních 10 minutách dvakrát pykali na trestné lavici. Sokol vyhrál i druhý zápas pod vedením Milana Koubka.

Mladá Boleslav opět nastoupila bez zraněného Jana Jelínka a v duelu s Ostravou se dlouho hledala. Hosté vyhráli první třetinu 3:1 a Eichner dokázal reagovat i na snížení Tadeáše Chrousta. Boleslavi se nakonec podařilo pokořit gólmana Klobučníka třemi góly v rychlém sledu a otočit na 5:4. Klid na hole favorita ale dodal až gól Petra Krzyžanka ze začátku poslední třetiny.

Ostrava ale odehrála na hřišti Středočechů další velmi slibný zápas a i když prohrála tři zápasy v řadě, stále drží sedmou příčku. Mladá Boleslav má na druhém místě stejně jako o skóre lepší Vítkovice 16 bodů.

Sobotní výsledky 6. kola Tipsport superligy:

VÍTKOVICE – CHODOV 6:7n
OTROKOVICE – PARDUBICE 3:5
MLADÁ BOLESLAV – OSTRAVA 6:4


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*