Přemek Pakosta sestřelil Vítkovice. Foto: Sokol Pardubice, Český florbal Přemek Pakosta sestřelil Vítkovice. Foto: Sokol Pardubice, Český florbal
24. 10. 2016 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Senzace v Pardubicích! Pakosta sestřelil Vítkovice čtyřmi góly

 



Pardubice slaví senzační vítězství nad Vítkovicemi. V televizním utkání, ze kterého si fandové u televizních obrazovek užili kvůli tenisovému dramatu Karolíny Plíškové jen poslední třetinu, zářil hlavně Přemek Pakosta, který sám dal čtyři góly.

Pro Pardubice přitom zápas nezačal vůbec dobře. V jednom z prvních střídání se zranil Jakub Burian a navíc po Teichmanově chybě Levinský také poprvé inkasoval. Jenže pak načal svůj velký večer Přemek Pakosta, který zaujal v elitní formaci právě místo po Burianovi.

Mladík, který v létě svým gólem sestřelil Pixbo, dokázal už v první třetině dvakrát odpovědět na vedení Vítkovic a další velké chvíle si přichystal do závěru zápasu.

Mezitím ale ďábelské tempo televizního zápasu opadlo a ve druhé třetině se fanoušci gólu dočkali až těsně před sirénou. Souhra Chmelaře, Gregora a Janečka však byla výstavní. Pardubice pak dostaly ještě výhodu přesilovky, ale dobře s ní nenaložili.

Jenže to nevadilo, V poslední třetině totiž opět řádil Přemek Pakosta, který dosti drzým způsobem překonal Blakalu z trestného úderu a vzápětí uklízel do vítkovické branky Teichmanovu náhru z malého brankoviště do prázdné brány.

Čtyřbrankový náskok pak Pardubice proti favorizovaným Vítkovicím už jen bránily a udělali radost trenérovi Milanovi Koubkovi, který vyhrál už třetí utkání v řadě. I když toho v posledních minutách za stavu 6:5 zřejmě pokoušel infarkt… Sešitá rána na obočí po zisku tří bodů nakonec asi nemusela bolet Ivo Teichmana. Pardubice ale budou doufat v brzké uzdravení Jakuba Buraina.

Dohrávka 7. kola Tipsport superligy:

PARDUBICE – VÍTKOVICE 6:5


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*