Lukáš Bauer výrazným způsobem podržel Mladou Boleslav. Foto: David Hácha Lukáš Bauer výrazným způsobem podržel Mladou Boleslav. Foto: David Hácha
13. 11. 2016 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Fantastický Bauer vynuloval Vítkovice! Liberec opět vyhrál

 



Mladá Boleslav zvládla domácí duel s Vítkovicemi a po výhře 5:0 zůstává v čele Tipsport superligy! O dva body za ní zaostává Chodov, který doma sestřelil Ostravu 14:1. Zastřílelo si také Brno, Pardubice zdolalo 13:4. Důležitá vítězství zaznamenaly Liberec a Otrokovice.

Šlágr 10. kola mezi Mladou Boleslaví a Vítkovicemi byl přehlídkou florbalové rychlosti a také exhibicí obou gólmanů. Mladá Boleslav sice stále postrádala zraněného Davida Rytycha, ale i proto mohl vyniknout Lukáš Bauer, který zejména v poslední třetině držel svůj tým a zaslouženě vychytal čisté konto.

Domácí byli po většinu zápasu aktivnější a těžili i z toho, že se rychle dostali do vedení. Skvělou kombinaci rozehrál bek Zakonov a míček pak putoval za Součkova záda po ose Tomáš Chroust – Jakub Gruber.

Hosté sice pomalu srovnali krok, ale přes bezchybně hrající defenzivu Boleslavi se těžko prosazovali. A co prošlo přes beky, pochytal již zmíněný Bauer. Středočechům pak na konci druhé třetiny pomohl i šťastný gól všudybyla Radka Krajcigra, který zachytil Součkův výhoz a dodal domácím více klidu.

Vítkovice sice v poslední třetině ještě zvýšily tempo, ale góly nakonec dávala do otevřené obrany Mladá Boleslav. Výsledek 5:0 je pro Vítkovice nakonec příliš krutý, superliga totiž viděla možná nejlepší zápas sezony.

Brno ukončilo černou třízápasovou šňůru a zdolali doma Pardubice 13:4. Hosté sice ještě v polovině utkání vedli 3:2, ale pak začali hrát pasivně a Buldoci ještě do konce druhé třetiny stihli otočit čtyřmi góly na 6:3. Východočeši v poslední části zkusili hru vabank, ale namísto dohánění ztráty dál inkasovali.

První trefy v sezoně se konečně v dresu Brna dočkal Jiří Juhaňák, který tentokrát nastoupil na pozici centra mezi Mendrekem a Petrem Kadlecem. Jakub Mendrek pak sedm minut před koncem kompletoval hattrick. Brno odvrátilo hrozbu sestupu tabulkou a udrželo se v její horní polovině. Naopak Pardubice jsou s devíti body deváté.

Veledůležitý souboj o místa znamenající play off se hrál i na Kladně. Kanonýři se sice dlouho proti Otrokovicím dostávali do zápasu, ale když na začátku poslední třetiny odskočili do dvougólového náskoku a vedli 4:2 a 5:3, už se domácí fanoušci skoro radovali.

Pak ale přišel kolaps a další obrat v utkání. Panteři i bez opor Karla Ťopka a Lukáše Uhrinovského dokázali během posledních deseti minut nasázet Kladnu pěti gólů. Stačil k tomu malý výpadek, kdy Volek, Zapletal a Petřík během 140 sekund otočili z 5:3 na 5:6.

Kladenští ještě zkusili power-play, ale při hře bez brankáře jen dvakrát inkasovali. Středočechy stojí krutá prohra kontakt s elitní osmičkou, na kterou nyní ztrácejí 3 body. Naopak Otrokovice se po vítězství z venku vyhřívají na solidním pátém místě.

Liberec slaví další vítězství! Na domácím hřišti zdolal Bohemians 6:5 v prodloužení. Hosté tahali za kratší konec, přesto ve 45. minutě po trefě Davida Šimka dokázali srovnat. O pět minut později dokonce stejný hráč poslal klokany do vedení. V dramatickém závěru srovnal Prokop Ferdan a druhý bod vystřelil Severočechům v prodloužení Radek Valeš.

Chodov nedal Ostravě na domácím hřišti šanci a vyhrál drtivě 14:1. Pěti body se na tomto triumfu podílel Martin Koutný, hattrick a jednu nahrávku přidali Miloš Tyl a Petr Pražák. Už v týdnu v předehrávce zdolal Tatran Spartu 9:2.

Výsledky 10. kola Tipsport superligy:

MLADÁ BOLESLAV – VÍTKOVICE 5:0
BULLDOGS BRNO – PARDUBICE 13:4
KLADNO – OTROKOVICE 5:8
LIBEREC – BOHEMIANS 6:5p
CHODOV – OSTRAVA 14:1
SPARTA – TATRAN 2:9


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Fanda napsal:

    Aktuálně asi nejlepší český brankář… bohužel, mimo first list.

    • petr napsal:

      Na čem ubral a co je pozitivem po švýcarské zkušenosti, byl základní postoj až na hraně velkého brankoviště a za ním odkrytá branka.

      Jinak aktuálně jistě lepší než Rytych.

  • Nazor napsal:

    No nevím, jestli fantastický. Vítkovice si prakticky nevytvořily jedinou gólovou šanci, takže ano neobdržel gól, ale fantastické to zase nebylo.

  • MB napsal:

    Vítkovice toho měli minimum…Tak jaký fantastický výkon? ?

Napsat komentář

*