Židenice mají solidní výchozí pozici Foto: Facebook Florbal Židenice
15. 11. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Senzační výhra nad Vítkovicemi? Klíčem byla maximální efektivita, zní z Brna

 



Brněnské Židenice se v neděli postaraly o největší překvapení v extralize žen za poslední roky. Dosud tápající tým, který se krčil na předposledním místě tabulky získal skalp neporažených Vítkovic, které porazil 5:1. Trenérka Petra Prouzová se shodla s Kamilou Pravcovou na tom, že klíčem byla maximální efektivita, se kterou jejich tým proměňoval nabízené příležitosti.

Celý zápas se navíc odehrával před hledištěm, kterému hráčky zaplatily v rámci kolektivního trestu vstupné. „Moc se jim to na začátku nelíbilo, ale šlo o to, jak se jim to podá, nakonec bylo vidět, že to vzaly za správný konec, bojovaly a šly do toho s tím odčinit dosud nevýrazný průběh sezony,“ prozradila Petra Prouzová. „Doufaly jsme, že přijde hodně lidí a ukážeme jim, že umíme hrát florbal, což se povedlo,“ potvrdila Kamila Pravcová.

Bylo to nečekané, Vítkovice dosud v sezoně podlehly pouze Pixbu a třeba Chodovu nadělily dvojciferný počet branek, jenže na cestu po dálnici D1 zpět do Ostravy se vydaly bez jediného získaného bodu. „Nebyly jsme v roli favorita, ale šly jsme do toho naplno a řekly si, že to odmakáme, což se stalo a především jsme trefovaly branku,“ hodnotila utkání Kamila Pravcová, sama autorka tří bodů.

Shodla se tak s trenérkou Petrou Prouzovou. „Hráli jsme jako jeden tým, neskutečně obětavě v obraně,“ pochvalovala si bývalá opora výkon svých svěřenkyň. „Dále jsme vytěžili z minima maximum: měli jsme pár brejkových situací, na naše poměry neskutečně efektivních, což nakonec zřejmě rozhodlo, spolu s tím, že soupeř se patrně srovnával s netypickým povrchem a zradila jej koncovka, byly fáze, kdy nás výrazně přehrával a dostal nás pod tlak,“ přiznala.

Dost možná klíčovým momentem byl úvod třetí části, kdy Vítkovice soupeře zatlačily asi nejrazantněji, ale dokázaly pouze vyrovnat a vzápětí inkasovaly. „Určitě to bylo důležité, občas tam bylo třeba jen vyhodit míček tak, abychom se dokázali zformovat do obrany, protože rozhodně nemáme na to, abychom s Vítkovicemi hráli florbal stylem nahoru – dolů, nedej Bože pressovat, občas bylo třeba vyvézt míček a otupit tlak,hodnotila hlavní trenérka.

Kamila Pravcová poté prozradila, co probíhalo na lavičce. „Řekly jsme si, že nepolevíme a ještě více zamakáme, máme teď málo hráček, protože máme zraněné a dokázaly jsme to, za což jsem moc ráda,“ pochvalovala si.

Zákonitě tak mohou Židenice opět reálněji uvažovat o play off, protože získaly tři body, se kterými v postupové matematice – upřímně – příliš počítat nemohly. „Ztratily jsme už hodně bodů, které jsme měly získat, této výhry, nad nejlepším současným českým týmem si moc ceníme, budeme dál makat a ukážeme, že do play off patříme,“ vyhlásila na závěr bojovně Kamila Pravcová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*