Petr Kološ, Marek Matejčík a Marek Beneš. Foto: IFF flickr, Martin Flousek Petr Kološ, Marek Matejčík a Marek Beneš. Foto: IFF Flickr, Martin Flousek
6. 12. 2016 Mistrovství světa (1) KOMENTÁŘŮ

Třikrát změna v sestavě! Řekli si Kološ, Matejčík a Beneš o místo v základu?

 



Pomalu si zvykejte, český nároďák v průběhu světového šampionátu mění sestavu. Proti Švédsku zůstali mimo hru bek Lukáš Veltšmíd i útočníci Tomáš Sladký a Patrik Dóža. Ale svádět prohru s mistry světa na jejich absenci rozhodně nelze. Petr Kološ, ale hlavně Marek Matejčík a Marek Beneš svým výkonem opravdu mile překvapili.

Prohra 4:8 se Švédskem mrzí Čechy hlavně proto, že čtyři úvodní góly soupeři skoro darovali. I pozitiva ale lze najít. Výkon náhradníků byl jednoznačně velkým plusem.

Už při příjezdu českého týmu z hotelu bylo zřejmé, že se chystá minimálně jedna vynucená změna. Do haly vůbec nepřicestoval Lukáš Veltšmíd. Místo v obranné dvojici vedle Patrika Suchánka tudíž zaujal Petr Kološ, který si tak po čase opět mohl zahrát s bývalými spoluhráči z Vítkovic.

„Pro Petra to nebylo vůbec jednoduché. Naskočit rovnou do zápasu se Švédy je vždy velmi těžké. Na druhou stranu Lukášovi Veltšmídovi to moc nevycházelo, a tak asi nebylo úplně těžké nahradit jeho výkon. Asi to nebylo ideální, ale rozhodně nezklamal, každopádně pro mě to byla ta nejméně čitelná změna,” říká bývalý reprezentant Vladimír Fuchs, který v Rize působí jako expert České televize.

Ve vítkovické pětce se ale objevil i Marek Matejčík, který vystřídal Tomáše Sladkého. „On nastoupil i na konci zápasu s Norskem a té pětce to ohromně pomohlo. A stejné oživení přinesl i teď. Viděl jsem to pozitivně. Hrál aktivně, agresivně a byl vidět, cítit! Tahle změna rozhodně zafungovala,” tvrdí Vladimír Fuchs.

Třetí změnou v sestavě bylo vyslání Marka Beneše na hrot třetího útoku, kde předchozí dva duely hrál Patrik Dóža. „Nutno říci, že Paddymu to tady na šampionátu zatím moc neklapalo, ač jsme vysoko vyhrávali. Markův styl mi v téhle formaci přišel účelnější a efektivnější. Na druhou stranu on umí hrát i líp, ač připravil krásný gól. Místy mi to přišlo z jeho strany moc komplikované, na to, jak rychlý florbal to byl,” dodal Vladimír Fuchs.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • fanda napsal:

    jednoduše – kološ tam nemá co dělat, rychlostně a fyzicky prostě na to dávno nemá, myslím tím především borce jako jsou švédové….beneš podle mého určitě ještě nedozrál, pomalý pohyb, chybí mu výbušnost, těží z dlouhých paží a nezvyklého, jakoby vláčného pohybu, ale dal bych mu čas a možnosti, matějčík – štírek, malý postavou, velký bojovník, z mého pohledu patří do základu

Napsat komentář

*