Romana Janegová Foto: Flickr IFF
16. 12. 2016 Extraliga žen (2) KOMENTÁŘŮ

Slovenka Janegová končí ve Švédsku a po letech si opět zahraje za Herbadent

 



Florbalistky Herbadentu budou mít od pondělí oficiálně staronovou posilu. Do kádru se jim povedlo získat slovenskou útočnici Romanu Janegovou, která předčasně skončila ve švédském týmu Västra Mälardalen. Pro reprezentační útočnici nejde o příchod do neznáma, v dresu Herbadentu již působila v sezoně 2011/2012 a získala s ním titul.

Před touto sezonou zamířila Janegová z domovské Nitry do švédského Mälardalen a ve druhé nejvyšší soutěži se stala první Slovenkou, která kdy ve Švédsku na ligové úrovni působila. „Nedokázali mi sehnat práci, což byla jedna z podmínek, a tak v klubu končím,“ řekla slovenskému svazu, který zprávu o přestupu přinesl jako první. „Svého působení ve Švédsku nelituji, získala jsem mnoho nových zkušeností, které bych ráda zužitkovala právě v Herbadentu,“ dodala.

Pro Herbadent je to druhá posila do útočných řád v krátké době. Před nedávnem totiž z Bohemians získal Terezu Chvátalovou, která se tak prakticky vrátila do klubu po štacích v ELITE a právě Bohemians.

O přestupech se následně pro web Florbal.cz rozhovořila trenérka Markéta Šteglová. „Romana se nám ozvala sama s tím, že ve Švédsku není spokojená a chtěla by se nějakým způsobem posunout,“ začala zkušená trenérka. „Rozhodli jsme se, že jí pomůžeme a dáme jí šanci k tomu, aby se u nás prosadila, protože je dobrá hráčka, byť takový přestup je mimo koncepci, kterou máme aktuálně nastavenou. Je to prakticky stejný případ jako Tereza Chvátalová, také tam sehrály roli osobní vazby,“ prozradila.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*