Hráčky Liberce oživily výhrou nad Panthers naději na play off. Foto: Flickr FBC Liberec
18. 12. 2016 Extraliga žen (6) KOMENTÁŘŮ

Liberec oživil naděje na play off, Židenice potrápily Hebradent a třetina snů pro Vítkovice

 



Nejvyšší ženská soutěž nabídla o víkendu své patnácté pokračování. Oproti minulým kolům nenabídla výrazné překvapení a všechny zápasy dopadly podle papírových předpokladů. Důležité body získal Liberec, který se tak katapultoval zpět do boje o play off. Vítkovice zakončily rok 2016 dvanácti brankami v jedné třetině, což je nevídaný počin.

Šlágr kola byl jasně daný a měl netradiční kulisu. Liberecké florbalistky totiž za domácí pojaly prostředí hokejové Home Credit Arény a souboj o postup do play off měl tak zajímavou zápletku. Domácí hráčky neponechaly nic náhodě, od prvních minut utkání vládly a především zásluhou šesti bodů Šamaniny jej dovedly k vítězství 10:3. „Od začátku zápasu jsme chtěli být aktivní a chtěli jsme hrát dopředu, což se nám dařilo. Soupeřkám jsme nechtěli dávat moc prostoru, přesto měly soupeřky pár šancí po našich chybách,“ hodnotil domácí lodivod Petr Horáček.

Dvě vyrovnané třetiny odehrály s Herbadentem Židenice. Bohužel pro ně se ke dvěma dílčím remízám přidala prohra ve druhé třetině a konečné skóre tak znělo 6:4 pro Pražanky. Poražený celek, za který si dvě branky připsala Anna Grufíková, ale opět ukázal, že favorita umí potrápit. „Dneska jsme to ubojovaly, jsme rádi za 3 body,“ oddechla si Karolína Šatalíková.

Nevídaný zápis se podařil v Jičíně Vítkovicím. Ostravanky podle předpokladů utkání dominovaly a postupně navyšovaly náskok, jenže ve třetí třetině dokázaly skórovat hned dvanáctkrát, což se například Herbadentu při dosud rekordní výhře 26:3 nad Trutnovem nepodařilo. Konečná výhra 19:1 jen upevnila první místo vítkovických florbalistek. „Dnes jsme si tady na hřišti užili dobrým výkonem za celý rok 2016,“ pochvaloval si kouč Jiří Velecký.

Třetí utkání v jednom týdnu zvládly také florbalistky Chodova, které, podobně jako soupeřky z Vítkovic, po celé utkání koncentrovaně navyšovaly náskok na ELITE až ke konečnému skóre 12:2. Utkání, které bylo posledním pro švédskou legionářku Saru Ryman, tak ELITE pořádně zhořklo. „Pochvala za pěkné kombinace a nasazení, zbytek dopilujeme,“ nechala se slyšet Michaela Marešová.

To Bohemians zřejmě dopilovali první třetiny. Část hry, která je trápila v několika posledních utkáních, vyhrály v Olomouci jednoznačně 5:1, k čemuž přispěl další kvalitní výkon Adély Bočanové. Jenže další dvě třetiny skončily remízovým stavem a nakonec tak zelenobílé hráčky vezly do Prahy výhru 6:2. „Naše první třetina byla velmi produktivní. Myslím si, že jsme dávali hezké branky a divákům se to muselo líbit,“ těšilo trenéra Bohemians Pavla Krbce.

Krbcova kolegu na lavičce FBC Ostrava Jakuba Robenka mohl rozhodně těšit výkon minulý týden právě proti Bohemians, utkání s Královskými Vinohrady už zřejmě tolik ne. Výhra 11:6 sice vypadá na pohled dobře, poslední třetinu ale ostravský celek prohrál s posledním týmem tabulky 1:3. Super druhá třetina, jinak to moc velké měřítko nesnese a výkon se nesl v duchu tréninkové morálky, která byla dost bídná,“ nebál se poslat šrapnel do vlastních řad.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • radek hejl napsal:

    Pro olomouc relativne dobrý výsledek. Nutno podotknout že Bohemka od druhe tretiny dosti polevila ale i tak druha tretina 0:0 a třetí 1:1 se da konstatovat za uspech. Pravdou je , že prvni třetina rozhodla a pak Bohemka hrala co potřebovala. Herne to je pořad stejne nic noveho pod sluncem o to víc zaraži kometař toho radoby trenera to je takova kanka na sobotnim utkani a vedeni vedeni proberte se a pak vzbudte ho..to je nedustojne co si dokaze vymyslet…… Kalendářní rok jsme zakončili se vztyčenou hlavou, těší nás to, že hráčky dokáží do hry stále více přenášet taktické pokyny……je to alibismus a pripada mi ze vam maze med kolem pusy aby ste ho tam jeste nechali a jak je dobry….amen s vama pokud to nevidite

  • jana napsal:

    souhlasim skoda prvni tretiny, kdy hracky vymachaly golmanku ale alespon pro ni trosku skola….myslím, ze jeste nejake zachranila a docela se ji darilo…jinak holky makaly jako kazdy zapas jen tech chyb co dokazi v obrane vymyslet to se neda ani popsat..mozna to jsou ty takticke pokyny…snad fandove videli co umi hracky s mickem jinych tymu…ani je to spica ligy musi byt znat rozdil ale ceho je moc toho je moc, ol neumi krom bojovnocti zhola nic a i ta mysl je na bode mrazu. preji vsem vesele svatky a snad olomoucky florbal bez dadeje a snad holky budou hrat proto ze je to bavi ….mej te se

  • Pavel Krbec napsal:

    Ahoj jsem trenér Bohemky a myslím ,že Olomouc nehrála špatně a trochu mě zaráží komentáře pod článkama a nenávist k panu Dadejovi. Neznám poměry v Olomouckém klubu , ale úroveň hráček se určitě zlepšila oproti zápasu v Praze. V obraně určitě. Budování týmu je dlouhodobá a koncepční věc a ne otázka půl roku. Takže nechte trenéra pracovat a nepište nenávistné komentáře.
    Dík Pavel Krbec

    • libor napsal:

      a otom to vsechno je, neznate pomery v ol klubu, o urovni hracek lze polemizovat, vykonostne jsou o 50% niz nez z kraje sezony. A dle mne jestli jste vazne trener bohemky, zarazi mne ze chvalite obranou hru, nebyla jedina povedena rozehra a prechod do utoku vaznul jako vzdy, ano bylo tam par zablesku ale kdyz neumite s mickem, neumite zakoncit ….na treninku je to videt, tak se to musi odrazit i v zapase. Ono nekdy zakonceni dva na golmanku rozhoduji zapasy. A k nenavisti…ono to neni nenavist, jde oto jaky je to arogantni clovek jak jedna s nekterema hrackama a prosazuje si par svych ovecek….ale co az ty holky co se s nima jedna jako s noumama odejdou?? bude budovat tym s holkama kterym je kolem 30-ti let??? prave ze jde o budovai noveho tymu a ten by se mel zacit stavet hlavne na mladych …ale je to jen muj nazor tak jako vas…

  • petr napsal:

    pane Krbec az vase holky budou chodit ze zapasu a z treninku a budou si rikat, mimochodem i svym znamym jaky je trener magor a jak jdou z vykony dolu budete si take rikat jak jste dobrym trenerem??? vite my tady nekteri tlumocime nazory hracek, a ze neumi rici svuj nazor vedeni to je smutne ale v olomouci je to tak. nehazim to ani tak na dadeje jako na vedeni to ho dosadilo, preji krasne vanoce a hodne stesti v novem roce

    • Pavel Krbec napsal:

      Děkuji za přání . Okomentoval jsem jen to co jsem viděl v sobotu na hřišti a včera na videu a to co jsem viděl na videu z minulého zápasu,když Olomouc hrála u nás. Můj pocit je ,že se hráčky Olomouce zlepšily.Zdravím a také přeji hodně štěstí do Nového roku.
      Pavel Krbec

Napsat komentář

*