Petra Havlíková se zkusí prosadit ve Švédsku. Foto: FBC Liberec
21. 12. 2016 Extraliga žen (10) KOMENTÁŘŮ

Havlíková se zkusí prosadit v Malmö. SSL? Záleží na okolnostech, říká

 



Florbalistky Liberce hlásí citelnou ztrátu. Pro boje o postup do play off již nebudou moci využít bývalou juniorskou reprezentantku Petru Havlíkovou. Talentovaná florbalistka totiž odchází studovat do Švédska, kde se rovněž zkusí prosadit do kádru Malmö v nejvyšší soutěži. Zatím bude hrát nižší soutěž a sama ví, že úspěch bude záviset na mnoha okolnostech.

Liberec neprožívá snadnou sezonu. Po mnoha letech jej v ženské nejvyšší soutěži nevede Lenka Bartošová a její nástupce Petr Horáček si asi těžko mohl vybrat těžší sezonu na svou premiéru v roli hlavního kouče: trápí jej rozsáhlá marodka a navíc se musí potýkat se vzestupem týmů jako Jičín nebo ELITE. Na druhou stranu, do útoku před nedávnem získal členku širšího kádru ženské reprezentace Zuzanu Hubáčkovou z ELITE.

Od nového roku navíc nebude moci využít služeb Petry Havlíkové, která odchází do švédského Malmö Ungdom. „Studium v zahraničí bylo mým snem asi od patnácti let a nyní se mi podařilo dostat se na univerzitu v Lundu, který je kousek od Malmö,“ vysvětluje bývalá juniorská reprezentantka, jak se dostala do Švédska.

Havlíkovou bude výhledově čekat také boj o místo v kádru aktuálně sedmého celku SSL. „Po dvou operacích kotníků, které jsem v minulých dvou letech prodělala, jsem s trenéry domluvená na tom, že začnu v jejich týmu Elit U,“ vrací se ke komplikacím, které ji stály místo v konečné nominaci na květnový juniorský šampionát v Kanadě.

Svou pouť tak zahájí v pátém celku místně příslušné třetí nejvyšší soutěže. „Doufám, že se mi podaří florbal se studiem skloubit a budu se jím především bavit,“ přeje si čerstvá studentka, která plánuje zůstat na severu delší dobu. „V Lundu nyní nastupuji na jednoletý obor ‚Švédština jako druhý jazyk‘, po jehož úspěšném absolvování budu mít možnost studovat bakalářský obor přímo ve švédštině,“ prozradila pro Florbal.cz. „Do SSL je samozřejmě cílem se časem probojovat, ale závisí to také na okolnostech,“ uzavírá Petra Havlíková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • ADaLBert napsal:

    Hubáčkova je teda členka hodně široký reprezentace…nepamatuju si, kdy tam byla naposledy…Elite není moc na vzestupu, vždyť jim odešly Zittová, Kalecká, Havlíková, Patakyová, Rybičková, Chvátalová..herně je teď elite fakt mizerný, obzvlášť když teď ještě odchází ta švédka (myslím, že Ryman, jménem si nejsem jistý)..Havlíkové přeju hodně štěstí 😉

  • Snad to neni april napsal:

    No pro Liberec to je stejne posledni sezona v extralize, tak snad pomuze aspon jinde!
    Hodne stesti!

    • Vánoční kapr napsal:

      Též jsem takovou informaci slyšel, u nás je toho plnej rybník.

    • Já král I. napsal:

      Jo a taky jsem slyšel, že příští sezonu nebude hrát 1.fotbalovou ligu Plzeň, že půjde do slovenský ligy místo Myjavy. A teď tu o karkulce prosím.

      • Vlk co všechny sežral napsal:

        Rád ti budu vyprávět pohádku o Karlulce, ale vám jde to vyprávění pohádek taky dobře.

  • neználek napsal:

    Havlíková se zbytečně podceňuje,v lize vždy patřila mezi mediálně neznámé, ale s vysokým herním standardem. Do SSL se dostane, pokud bude zdravá. A až nebude asistentka trenéra repre v repre, tak bude mít otevřenou cestu i tam… záleží jen na ní, není lepší školy, než SSL.
    A kde jsi získal informaci, že Liberec nebude hrát příští rok naší školní florbalovou ligu?

    • Znalek napsal:

      Ono se staci obcas podivat na zapas. Ale treba prekvapi.. I kdyz pokud jim odejde i ty zbytky hracek :)))

Napsat komentář

*