Florbalistky Jičína už mohou být součástí elitní osmičky. Foto: FBK Jičín
22. 1. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Jičín doma šokoval Bohemians, Vítkovice pojistily první místo a ELITE s Židenicemi bojují o play off

 



Extraliga žen zažila o tomto víkendu pořádný šok, srovnatelný snad jen s listopadovou prohrou Vítkovic s Židenicemi. Tentokráte byly v hlavní roli florbalistky Jičína, které po nájezdech skolily soupeřky z Bohemians. Vítkovice doma porazily Chodov, čímž si prakticky zajistily výhru v základní části. O play off bojující dvojice ELITE – Židenice získala plný počet bodů a vytvořila tlak na Liberec.

Na toto se bude u lesa Řáholce patrně dlouho vzpomínat a možná se na florbal přijde příště podívat sám Rumcajs. Florbalistky FBK Jičín totiž po nájezdech porazily Bohemians 4:3. Staronová reprezentantka Gabriela Žůrková se pod tento senzační výsledek podepsala hattrickem. „Dnešek nám ukázal, že když se vyhecujeme a makáme po celou dobu zápasu, tak jsme schopni hrát i s takhle kvalitním a zkušeným týmem, jako je Bohemka. Celý tým zaslouží pochvalu za bojovnost a nasazení,“ radoval se kouč Petr Číháček, který tak již téměř jistě může spřádat plány na play off.

O účast v elitní osmičce se tak bude ještě tvrdě bojovat, nicméně jasno začíná být o tom, že základní část vyhrají Vítkovice. Ty totiž v utkání, které nedohrály hned tři florbalistky Chodova – Vávrová, Jiráková a Řepková – porazily Pražanky 3:2 a čtyři zápasy před koncem základní části si tak prakticky zajistily první místo. „Zápas jsme zkazili neproměňováním svých příležitostí. Na druhou stranu jsme to pak dokázali alespoň týmově ve třech pětkách ubojovat. Zraněným soupeřkám přejeme brzký návrat na hrací plochu,“ uvedl trenér Vítkovic Jiří Velecký.

O play off bojují také hráčky ELITE. Ty přijely v tomto kole do Olomouce a dobře věděly, že by bylo žádoucí zvítězit proti soupeři, který se již připravuje na play down. To se ELITE také povedlo a zvítězilo 5:2, když v průběhu utkání vedlo už 5:0. „Hráli jsme jednodušeji než Olomouc, což dnes rozhodlo. Chvíli nám trvalo, než jsme začali plnit náš plán pro dnešní utkání, ale postupem času se do toho hráčky dostaly, za což jim patří díky,“ řekla trenérka ELITE Marcela Urbanová.

O elitní osmičku se hlásí také Židenice, které zvládly – z pohledu play off – existenční utkání s Vinohrady a připsaly si tři body za výhru 5:1, o které rozhodly čtyřmi brankami v poslední dvacetiminutovce. „Ačkoli jsme ve třetí třetině dokázali vstřelit 4 branky, v určitých pasážích jsme nechali Vinohrady převzít iniciativu. Podařilo se nám sice splnit dílčí úkol – vyhrát, ale s takovým výkonem v dalších utkáních neuspějeme,“ znělo z tábora Židenic.

Situace v boji o play off je nyní extrémně zamotaná: šesté ELITE má dvacet bodů, dva body zpět je dvojice Liberec – Židenice. Parta okolo reprezentantek Koníčkové s Leierovou totiž sice v sobotu na domácím hřišti pořádně zatopila Ostravě, ale nakonec odešla poražena 4:5, když neustála poslední třetinu. Třemi body se o to zasloužila ostravská Nikol Škopková. „Zápas ve velmi slušném tempu a odpovídající tomu, o co Liberci jde. Donutili nás vymačkat ze sebe opravdu hodně a jsme rádi, že jsme zápas dokázali otočit. Kvalitně jsme potrénovali i oslabení a celkově zápas hodnotím jako výbornou přípravu na play off,“ hledal pozitiva Jakub Robenek.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*