Petteri Nykky Petteri Nykky
9. 2. 2017 Zahraničí (2) KOMENTÁŘŮ

Pääkallo.fi: Finská repre zítra představí kouče, podle indicií to bude Nykky

 



Finský odborník a současný kouč SC Classic Petteri Nykky se po trénování Austrálie vrátí na mezinárodní scéně do bojů o medaile. Nebude to ale na lavičce českého národního týmu, obrýlený trenérský doyen se totiž vrací na lavičku domovského Finska. S informací přišel tamní server Pääkallo.fi a údajně ji má z více zdrojů.

Jedenapadesátiletý trenér aktuálně vede SC Classic a v kontaktu byl také s vedením českého florbalového hnutí, ale nakonec bude prý působit na lavičce Finska, kam by se vrátil po sedmi letech, které z části strávil také trénováním Švýcarska, které dovedl v roce 2012 k bronzu.

Národní tým Suomi vedl již v letech 2004 – 2010 a získal s ním hned dvě zlaté medaile. Nyní bude mít za úkol nejvyšší příčku uhájit, v prosinci totiž ještě svěřenci odcházejícího Petriho Kettunena brali v Rize opět zlato.

S informací přišel finský portál Pääkallo.fi, který ji má údajně potvrzenou z více zdrojů. A také má potvrzeno, že Nykky skutečně byl první volbou Českého florbalu. Elitní finské kluby už byly obeslány dotazem, zdali by jim nevadilo, kdyby trenér národního týmu působil rovněž v nejvyšší mužské soutěži.

Obě národní federace zatím informaci nekomentovaly, ta finská ale svolala na zítřejší ráno tiskovou konferenci. Představí Nykkyho? Anebo na lavičce reprezentace zůstane Kettunen? A co někdo třetí? Zatím je vše v rovině spekulací.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*