Hráčky Liberce mají jistou účast v play off. Foto: Flickr FBC Liberec
19. 2. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Liberec je v play off, ostatní musí čekat. Jistotu nemá ani Jičín, který zdolal Vinohrady

 



Extraliga žen má jasno o dalším postupujícím do play off. Ve vyřazovací části nebudou chybět florbalistky Liberce, které si zajistily místenku výhrou 4:1 v duelu s ELITE, které je rázem mimo postupovou osmičku. Důležitý krok udělal také Jičín, ale především Židenice, které zvládly utkání proti Bohemians a pořádně přiživily postupové naděje.

Toto extraligové kolo nabídlo tři vysoce exponované duely: už v sobotu se utkaly celky Jičína a Vinohrad, další dva duely se odehrály shodně na Děkance: Bohemians nejprve přivítaly hráčky Židenic a poté si to o postup do play off rozdaly rovněž hráčky ELITE s Libercem.

A v tradiční pražské hale se bylo na co dívat: Židenice totiž předvedly poctivou defenzívu vyšperkovanou proměňováním brejkových situací a domů si tak odvezly tři body za výhru 5:2.„Bohemka byla v některých fázích zápasu lepší. My jsme skvěle bránili, využívali protiútoky a celý zápas jsme odehráli přesně tak, jak jsme chtěli,“ řekl kouč Židenic Jiří Starý.

Hráčky Liberce, které utkání sledovaly, ale zareagovaly nejlépe, jak mohly. Nad ELITE zvítězily 4:1, což znamená, že si se ziskem 27 bodů zajistily účast v play off. Postupovou matematikou se budeme zabývat v samostatném článku, nicméně neexistuje varianta, při které by Liberec aktuálně přeskočily dva ze čtyř soupeřících týmů. „Bylo to prostě super. Věděli jsme, že to bude těžký zápas, ale přijeli jsme si pro tři body,“ uvedl liberecký trenér Petr Horáček.

Podstatný, nikoliv však definitivní krok směrem k premiérovému play off udělal také Jičín. Ten se oklepal z kolapsu v posledním kole, kdy prohrál poslední třetinu s ELITE 0:7 a celý zápas pak 4:9, a stylově – 7:0 – porazil na domácí půdě hráčky Vinohrad, které mu v předchozím vzájemném duelu uštědřily nečekanou porážku. „Chtěli jsme po celou dobu zápasu udávat tempo hry a s výjimkou menší výluky ve druhé třetině se nám to dařilo,“ pochvaloval si Petr Čiháček.

Těžký víkendový dvojzápas mají za sebou hráčky Panthers. Extraligový nováček se nejprve v pátek postavil Bohemians, dnes pak změřil síly s Chodovem. Oba duely skončily očekávanou výhrou favoritů, přičemž Bohemians zvítězili 5:1 a Chodov 7:2.

Pokud Herbadent porazí v pondělí Jičín, tak bude rozhodnuto v přímém souboji nejen o účasti v play off, ale také o druhém místě mezi oběma rivaly z Prahy 11. Herbadent totiž zvládl utkání v Olomouci a domů si odvezl tři body po výhře 9:1. „Olomouc hrála celý zápas naplno, díky čemuž to pro nás byla dobrá příprava na play off,“ líbilo se trenérskému štábu Herbadentu.

Díky vývoji v tabulce se tak trochu stranou zájmu ocitlo ostravské derby mezi Vítkovicemi a Ostravou. Z pohledu aktuálního dění ale zcela logicky: Vítkovice už nic nemůže připravit o první příčku, FBC je zase jistě páté, všeobecně se pak předpokládá, že oba celky na sebe – jako již tradičně – narazí ve čtvrtfinále. Vítkovice nakonec v utkání zvítězily 9:2, čtyřmi body se blýskla Michaela Šponiarová. „Směrem k play off musíme zlepšit koncentraci, agresivitu v soubojích a proměňování šancí. Jinak dobrá příprava, ačkoliv jsem osobně od soupeřek čekala více,“ zhodnotila kondiční trenérka Vítkovic Tamara Hašová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*