Vítkovice šokovaly výběrem Jičína. Foto: Vlaďka Zoubková - florbalvitkovice.cz
26. 2. 2017 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

ŠOK! Vítkovice zvolily Jičín. Vtipná volba, směje se Velecký. Ostrava hraje s Bohemians

 



Extraliga žen má za sebou volbu soupeřů pro čtvrtfinále play off. Šokovaly první Vítkovice, které si nevybraly FBC Ostrava, nýbrž Jičín, který si play off zahraje vůbec poprvé. Druhý Chodov si zvolil Liberec a do čtvrtfinále tak přivál čas nedávno minulý, kdy se oba soupeři potkávali pravidelně. Třetí Herbadent si zvolil Židenice a na Bohemians tak zbyla Ostrava.

V zákulisí se sice mluvilo o tom, že volba Ostravy není letos tak jednoznačnou záležitostí jako v minulých letech, přesto tento fakt napsaný černý na bílém velice překvapil: úřadující mistryně z Vítkovic začnou svou cestu vyřazovacími boji s Jičínem. „Máme dlouhou sezónu, plnou vrcholů i změn, a tak jsme pro čtvrtfinále bez spekulací vzali osmého. Navíc ta volba je vtipná, všichni si konečně pořádně zacestují a ti, co údajně neví, co s balíkem peněz, už mají kam s nimi,“ uvedl kouč Jiří Velecký k volbě, která téměř okamžitě vzbudila ohlas také na Slovensku, odkud pochází kapitánka Denisa Ferenčíková.

Po vítězství nad Herbadentem volil jako druhý Chodov a za soupeře si vybral Liberec. Pamětníci si jistě vzpomenou na dlouhé série obou týmů z minulosti, nyní jsou ale karty rozdány poměrně jasně ve prospěch Chodova, který v základní části zvítězil v obou utkáních. „V poslední době udělal dobré výsledky a pokrok. Věříme v to, že to bude zajímavá série, která nás dobře připraví na další boje,“ říká ale trenérka Chodova Michaela Marešová.

Na Herbadent tak zůstala volba mezi Židenicemi a Ostravou a pražský celek se rozhodl pro kratší variantu cestování po dálnici D1. „Věříme, že to bude zároveň i co nejkratší cesta do semifinále. Ale víme, že Brno umí proti zkušenějšímu celku zahrát, vzpomeňme na Vítkovice,“ připomněla výhru Židenic nad Vítkovicemi Denisa Billá.

Poslední dvojici tak utvoří duo Bohemians – Ostrava. Především pátý celek po základní části se tak konečně „dočkal“ a v prvním kole play off nevyzve Vítkovice. „Musím říct, že jsme počítaly s Vítkovicemi, ale Bohemka byla naše tajné přání. Myslím, že je to ten správný impuls, i když série nebude lehká,“ řekla čerstvá reprezentantka Nela Kapcová.

Ohlasy hráček najdete na partnerském webu Onlajny.com.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Všichni? napsal:

    Vtipná a všichni? Vzhledem k tomu, že 2.-4. místo bylo z Prahy 5.-8. z mimo Prahy, by realně stejně všichni kromě Vítkovic cestovali.

    Takže jediná změna směrem k cestování z pohledu volících si týmů je to právě pouze pro Vítkovice.

    Takže vtipná volba to není, spíš směšná odpověď.

    • Smůla napsal:

      To byla reference na Ostravu. Když se snažíš být chytrý/á, zkus zapojit mozek 🙂

      • Všichni? napsal:

        Aha – takže Ostrava si jako měla přát hrát s Vítkovicemi, aby nemusela nikam jezdit a ušetřila za cestu? Jako vážně?

        Pokud to bylo myšleno takhle, tak je naopak potřeba ten mozek vypojit, aby k tomu člověk mohl přistoupit podobným způsobem.

Napsat komentář

*