Michal Podhráský. Foto: Raphael Studer, unihockey.ch Michal Podhráský. Foto: Raphael Studer, unihockey.ch
1. 3. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Bratři opět spolu! Michal Podhráský se vrací do Čech a posílí Chodov

 



Florbalový Chodov ve středu odtajnil jméno první posily pro nadcházející sezonu. Už před startem sezony se domluvil na spolupráci s Michalem Podhráským, současným obráncem švýcarského Wintherthuru. V jednom týmu by se tak mohl potkat s bratrem Davidem, který muže Chodova vede jako hlavní trenér.

Michal Podhráský strávil v zahraničí tři sezony, po jednoletém angažmá v Turku vyměnil Finsko za Švýcarsko a podepsal Wintherthuru. Nyní se obránce s vizitkou třiačtyřiceti utkání v reprezentaci mužů vrací do Prahy. „Přestože to trenéři nemívají s bráchou lehké, tak jsem hrozně rád, že jsme se dohodli, a moc se těším na spolupráci. Michal je přesně ten typ hráče, kterého musí trenéři pro jeho hru milovat. Nevypustí žádný souboj a je na něj maximální spolehnutí. Věřím, že se okamžitě stane jedním z klíčových hráčů našeho silného týmu a svou výkonností a především svým přístupem posune celý tým zase o kus dál,“ řekl na adresu svého mladšího bratra kouč David Podhráský.

Jejich příběh je pozoruhodný: za jeden tým bojovali v barvách Tatranu, starší David poté zamířil na Chodov, kde stáli proti sobě, a nyní jej na Prahu 11 následuje Michal. „Do Čech jsem se chtěl vrátit z osobních i sportovních důvodů. S Chodovem jsem byl logicky v kontaktu delší dobu přes bráchu a nakonec i tohle u mě rozhodlo. Zahrát si pod bráchou je pro mě velká motivace, vím jaký má náhled a přístup k florbalu a že se v mnohém shodujeme,“ uvedl na webu svého nového týmu Michal Podhráský.

Šéf Chodova Michal Bauer prozradil nynější strategii Chodova a neodpustil si popíchnutí soupeře z města automobilů. „Už od podzimu s Dejvem (Podhráským) intenzivně pracujeme na složení týmu pro další roky. Máme čtyřletý výhled, jak by mohla vypadat sestava našeho elitního týmu na jednotlivých postech! Budujeme tým, který bude mít jen ty nejvyšší ambice a s chutí si zahraje i sérii s Mladou Boleslaví,“ nadhodil také směrem k play off.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*