Aligators Klobouky. Foto: facebook Aligators Klobouky. Foto: facebook
7. 3. 2017 Další soutěže (32) KOMENTÁŘŮ

Kolaja po hlavičce skončil v klubu, Aligátory incident mrzí

 



Byla to událost, která cloumala emocemi nejen na Jižní Moravě. Drsná hlavička florbalisty týmu Aligators Klobouky přebila i zprávy z play off superligy. Mrzí to i zástupce jihomoravského klubu. Podle slov vedení už dokonce Michal Kolaja v klubu skončil.

V týmu Aligátorů najdete celou řadu hráčů, kteří prošli elitním týmem Bulldogs Brno. A i díky nim se tým z Klobouků u Brna držel v popředí Národní ligy a měl ambice i v play off.

Jenže přišly dvě prohry v prodloužení a navrch drsný konec. Michal Kolaja neunesl tíhu okamžiku a během pár sekund sestřelil dva protihráče. Toho druhého bohužel trefil úmyslně svým čelem do nosu a způsobil mu zlomeninu.

Bezprostředně po utkání v kabině Aligátorů prý došlo i k razantnímu řešení. Kolaja skončil. „Bylo to v podstatě jasné bezprostředně po zápase. A večer jsme se na tom jednomyslně shodli. Vedení klubu rozhodlo, že bude s okamžitou platností z klubu vyřazen,“ říká vedoucí týmu Martin Slabý.

Nejen jeho incident mrzí, zdrcená je celá kabina Aligátorů. Druhý duel skončil ostudou. K tomu ale Aligátoři cítí, že po duelu s Gullivery a virální vlně sdílení videí ze zápasu to začal být pomalu hon na čarodějnice. „Vůbec se mi nelíbí, že se dále zmiňuje i další zákrok, který byl v zápase potrestán. Nesportovních zákroků, větších či menších, je v našich zápasech vždy několik, a to z obou stran. Marek Bábíček byl za svůj faul zcela po právu potrestán, tudíž nechápu, proč se to vytahuje. Ze strany Gullivers se také v zápase dají najít nesportovní zákroky, které navíc potrestány vůbec nebyly,“ říká Slabý.

Aligátoři ještě mají šanci čtvrtfinálovou sérii Národní ligy s Gullivery otočit, o víkendu bude duel pokračovat. „Věřím, že se emoce do soboty uklidní a k vidění bude v Hodoníně především florbal. Zraněným hráčům přeji brzké uzdravení a návrat na hřiště,“ dodal Martin Slabý.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Petr napsal:

    Tady přece nejde o nějaký hon na čarodějnice. Dva vybrané momenty z přenosu zápasu nikterak nepoškozují tým Aligátorů, pouze ukazují, k čemu došlo. To, že v takových zápasech nadstavbové části je to i o emocích, a to na obou stranách, je pochopitelné. Že se v nižších ligách víc fauluje díky nižší hráčské dovednosti, je také známo. Od trestání nefér věcí jsou tu rozhodčí, v případě jejich liknavosti pak možnost uvést výhrady do zápisu o utkání. Případně podnět k disciplinárce, důkazy jsou, záznamy se ze zápasů pořizují.

    Oceňuji jediný možný postup Aligátorů, protože držet hráče podobných „kvalit“ by tým poškodilo daleko více než aktuální mediální smršť, která se za chvíli přežene.

  • Zápas napsal:

    Kluci, přestaňte tu už brečet. Vy se tady hájíte nečím, co nemá absolutní váhu. Tím, že i Gulliveři tam měli pár ostrých zákroků. Ale zeptám se upřímně, byl tam nějaký s cílem zranit hráče? Kolik máte hráčů na marodce. Sorry, ale Gulliveři přišli o centra první lajny a dalšího útočníka. A zákrok Bábíčka? Ten borec tam šel s cílem zranit protihráče. On mu nepodkopl nohy, ale natvrdo mu stoupnul na nárt. Ten člověk má nyní nateklý nárt a modré všechny prsty u nohy. Takže jeden zápas, – 3 hráči. A Vy se tady hájíte tím, že byl potrestán. Kolaja byl taky potrestán v zápase a mluví se o tom.Jsou prostě věci, které by tam být neměly, to je bez debat. A jestli tam jsou nějaké unfair zákroky ze strany Gulliverů, máte stejnou možnost jako oni. Jsou totiž zákroky a zákroky. Osobně bych už téhle přestřelky nechal, ať rozhodne DK a dál se věnoval florbalu. Zdar

    • Poop23 napsal:

      Právě že tam bylo několik zákroků s cílem zranit protihráče. Např. tuším na Dufka v prodloužení. Přece nebudeme počítat, kolik kdo má hráčů na marodce. Jinými slovy, kdyby se Dominikovi po té hlavičce nic nestalo tak je všechno O.K. protože není na marodce? Počítá se snad i ten úmysl toho zranit ne to, že se mu ve finále nic nestalo. A pokud jsem dobře viděl, tak Jirka ten zápas dohrál a dokonce ho rozhodl. Snad se v sobotu bude hrát florbal a bude to v pohodě.

  • Správné Info napsal:

    Jen pro upřesnění, tým Aligators je z města Klobouky u Brna, ne z města z Valašské Klobouky. Na hojně navštěvovaném florbalovém serveru bych takovou chybu nečekal.

  • tleskám napsal:

    Tleskám pana Rambousku, po dni plném kritiky ze všech stran jste se konečně zachoval jako novinář a ne blbec z bulváru a přidal jste pohled druhé strany a vydal objektivní článek. Tleskám ještě jednou…

    • Petr napsal:

      A v čem byl první článek neobjektivní? Ukázal dva jasné a úmyslné incidenty, které na hřišti nemají co dělat. Celkem jasně zmínil emotivní atmosféru, která je zřejmá i z videa. Článek rozhodně nebyl míněn jako kritika týmu Aligátorů, pokud to někdo pochopil takto, tak je neobjektivně vztahovačný. Ono je někdy užitečné se na věci dívat i z pohledu nestranného pozorovatele a oprostit se od klubové příslušnosti a zaujatosti.

    • Martin Slabý napsal:

      Zdravím, jenom bych rád doplnil, že pan Rambousek mě kontaktovat již včera. Bohužel jsem z důvodu prac. povinností mohl zaslat své vyjádření až v podvečerních hodinách. Z tohoto důvodu nebylo ve včerejším článku.

  • Tomáš napsal:

    Jenom poopravím, že Kolajovi nebyla zrušena oddílová příslušnost, pouze byl vyškrtnut ze soupisky A týmu a přepsán do D týmu.

  • Vylízáno napsal:

    Ten kluk má vylízáno, to vědí všichni co ho znají…

  • Tleskám napsal:

    Slušná práce v malování

  • Petr napsal:

    Doporučil bych panu Slabému z Aligátorů, aby vážil slova v případě zákroku hráče Bábíčka. Zcela úmyslný zákrok absolutně mimo hru, který mohl skončit výronem nebo zlomeninou v kotníku nebo nártu. To, že byl zákrok potrestán (pouze dvěma minutami), na věci nic nemění. Tato zákeřnost mimo hru měla být potrestána rozhodčími červenou kartou a měla by být předmětem šetření disciplinární komise.

    • Mrazík napsal:

      ty vole, hlavu si mohl zlomit… Bábíčkův zákrok patří mezi ty nesportovní, ale rozhodně ne likvidační a na přezkoumání disciplinární komisí, jak ho tu popisuješ, Péťo. Ty sám, s takovou hrůzou v očích, na hřiště radši ani nechoď…

      • Petr napsal:

        A tobě se líbí takové zákeřnosti zcela mimo hru? Promiň, to ale do sportu nepatří. A pokud to někdo hodlá praktikovat, nechť nese následky.

    • Honza napsal:

      JO, taky jsem se divil, že to bylo jen za dvojku. Mimo hru, bez možnosti hrát míček, úmyslné podražení – taky bych to viděl na ČK.

      • Dvojka napsal:

        Podle mě to moc neviděli. Nasvědčuje tomu pomalá reakce i nízký trest. Tohle musí áčkový rozhodčí vyndat minimálně na 5 pokud to dobře vidí.

        • Petr napsal:

          Zápas byl vyhrocený a rozhodčí z toho připodělaní. Můj názor je, že to viděli, ale báli se to ocenit červenou, protože by jednomu týmu v tu chvíli dali výraznou výhodu v petiminutové přesilovce. Takže dvojka byla alibistická.

  • David napsal:

    Hral jako magor už dlouho!

  • Ji napsal:

    Trochu jiný pohled.
    Jak to v takových případech bývá, jedna strana chce exemplární tresty, druhá mluví o honu na čarodějnice, pokud by to bylo obráceně, tak by trenéři asi nemluvili obráceně, ale určitě jinak. Že si ten magor zaslouží pořádný trest o tom žádná. Já bych takovýho rapla v týmu nechtěl, ani kdyby hrál jako Carlström. Takže vyřazení z týmu je celkem logický krok. Místo, aby hráli prodloužení pět na pět, on nabídl soupeři sedmiminutovou přesilovku a po šesti minutách a třiapadesáti vteřinách padl vítězný gól. Na druhou stranu k tomu mlaďasovi je pravda, že pokud si chci vybít emoce na někom, kdo vidí rudě, tak na něj budu pořvávat z bezpečné vzdálenosti a nepolezu 10 centimetrů před něj, tedy pokud ho nechci vyprovokovat k další nepředloženosti, abych získal, pro svůj tým výhodu, což ten kluk nechtěl, ale povedlo se mu to. Mimochodem v předloňské sezóně, ve stejné soutěži, v play off, se stalo něco podobného v zápase České Budějovice Plzeň. Viděl jsem ho jako divák proto o tom píšu. Tam plzeňský hráč krosčekoval budějovického po odpískání ten spadl na mantinel tak, že si vykloubil loket a byl mimo hru půl roku. Pak se ještě snažil vyvolat strkanici při podávání rukou (asi mu tam někdo z budějovických něco řekl), i když tam neměl být, když dostal červenou kartu. Verdikt disciplinárky byl stop na 18 měsíců. Takže očekávám podobný trest. Jinak ještě v tom jak se trenér Aligátorů zastává Bábíčka bych viděl obavu, aby ho taky dodatečně neřešila disciplinárka, protože je stále v podmínce. Na druhou stranu – podle mě – bylo to nesportovní, ale víc než dvojku bych za to nedával. A ještě jedna věc – podle dvou magorů nesuďte celý tým, potažmo celý klub Aligátorů.

    • Petr napsal:

      ČK1 nebo aspoň 5 minut. Nesportovní úmysl mimo hru. To nebyl běžný faul plynoucí ze hry, podle toho to mělo být posouzeno.

  • vocasvodvosla napsal:

    Vážně strašná sranda číst tyhle komenty 😀
    každopádně, ten jantarek by měl dostat doživotní distanc. doufam, že DK si uvědomí, že nemá smysl dávat někomu zákaz činnosti na pár měsíců, když na hřišti předvádí takovéto nesmysly…. a popravdě ani bych se nedivil kdyby to mělo ještě dohru na policii neboť se jednalo o regulérní napadení…

    • Petr napsal:

      V případě trestního oznámení menší podmínka od soudu a náhrada nákladů zdravotní pojišťovny. To je běžná praxe. S ohledem na to, že se jednalo o nezletilce, tak to závisí na postoji rodičů.

      • vocasvodvosla napsal:

        no pokud je mi známo tak jestli je incident o napadení uveden v zápise o utkání tak by unie měla automaticky kontaktovat policii ČR která by to měla dále řešit s účastníky incidentu, teda pokud by o to měli zájem.

        • Petr napsal:

          Nedokáži si představit, že by rozhodčí incident do zápisu neuvedli. To by si podřízli větvičku.

  • Prďák napsal:

    Neznám ho, ale asi to bude debil….Jako Daniel Korber

    • Jezis napsal:

      Souhlasim, je to stejnej debil jako ten Korber! Takovouhle hlavicku on dava i na trenincich… ve sprchach… svemu spolubydlicimu a obcas, avsak jen zridka, sve vlastni pritelkyni……

  • Petr napsal:

    DK vynesla trest 12 měsíců nepodmíněně.

  • Ji napsal:

    Psal jsem, že čekám 18 měsíců a tohle mi přijde málo.
    Tady jsou některé další tresty disciplinárky.
    Vulgární a výhružný mail rozhodčímu – 14 – 18 měsíců (přesně si to nepomatuju je to pár let zpátky).
    Krosček na hráče po odpískání a zranění (hráč upadl na mantinel) – 18 měsíců.
    A teď 12 měsíců. Nemáte stejně jako já dojem, že pnové z DK měří gumovým metrem, který má jednou 50 a jenou 150 cm?

    • vocasvodvosla napsal:

      bohužel je fakt, že DK neděla svojí práci tak jak by měla, bohužel mi fungování celé ČFBU čím dál tím více připomíná FAČR…..
      docela si říkam, že si obnovím licenci jen abych provedl nějaký nechutný zákrok pro DK, docela rád bych se s nima seznámil 😀

Napsat komentář

*