Ostrava proti Bohemians, to by měla být nejnapínavější čtvrtfinálová série. Foto: FbŠ Bohemians
15. 3. 2017 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

FBC žije! Po sérii zvratů vyhrálo v Praze 7:6 a vrací sérii do Ostravy

 



Kdepak, ještě není konec! Svěřenkyně Jakuba Robenka zvládly středeční dramatické utkání na Děkance a po výhře 7:6 odvrátily druhý mečbol Bohemians v řadě. Série se tak rozhodne nejdříve v pátek, kdy se opět vrátí do Ostravy. Připomeňme, že již jistými semifinalisty jsou celky Vítkovic, Chodova a Herbadentu.

Byl to zápas jako řemen! Skóre ofenzivní podívané otevřela na začátku 12. minuty hostující kapitánka Kajfoszová, o čtyři minuty později vyrovnala Poláková. Bohemka byla v té chvíli o něco málo lepším celkem a ještě do první sirény se dočkala branky z hole Rybičkové.

Jenže to byl jen jeden z mnoha zvratů v tomto napínavém dramatu. Ostravě se totiž nadmíru povedl nástup do druhé části a po sedmi minutách prostředního dějství rázem vedla 4:2. Bohemians sice poté dokázali snížit, ale po brankách Vrlíkové s Režnarovou se zdálo, že série nabírá směr k šestému zápasu.

Na začátku poslední periody ale utkání opět nabralo jiný směr a Bohemians dokázali za čtyři a půl minuty zásluhou branek Havlíkové, Rybičkové a Slavíkové srovnat na 6:6. Ostravský kouč si sice vyžádal time-out, kdekdo by ale čekal, že záhy musí přijít další úder do rozhozené psychiky hostí.

Co řekl svým svěřenkyním, to ví jen on, nicméně to zabralo. Ostrava se dokázala dostat zpět do utkání a po vítězné brance Režnarové si vynutila šesté utkání. „Vyrovnaný zápas, který jsme si sami zkomplikovali na začátku třetí třetiny. Nakonec jsme to urvali spíš morálně než nějakou velkou kvalitou,“ hodnotil kouč Ostravy Jakub Robenek. „Ostrava měla silné vstupy do začátků prvních dvou třetin, na což jsme nedokázali reagovat. Mrzí nás, že ve chvíli, kdy jsme se vrátili do zápasu, jsme nedokázali zasadit rozhodující úder a utkání dohrát do vítězného konce,“ smutnil naopak Michal Vojáček.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Svetr napsal:

    Elite to tentokrát v Ostravě dotáhne 🙂

  • Petr napsal:

    Co by jim řekl… Rybičková udělala v obraně fatál, nabídla šanci soupeři, Ostrava dala a pak už jen šikovně ubránila power play, ve kterém si to Bohemka posílala dokola jak při házené bez momentu překvapení a efektivní střelby.

Napsat komentář

*