Ostrava by v Olomouci měla bodovat naplno. Foto: Ladislav Káňa - fbcostrava.cz
17. 3. 2017 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Vyrovnáno! Ostrava porazila Bohemians 8:2, o všem rozhodne sedmé utkání

 



Tohle se nečekalo. Po třech utkáních vedly florbalistky Bohemians nad Ostravou 3:0 a zdálo se, že nezadržitelně míří do semifinále. Jenže jejich cesta se zadrhla. A to tak, že pořádně. V pátek nevyužily v Ostravě ani třetí mečbol a po prohře 8:2 míří zpět do Prahy s prázdnou. O posledních semifinalistkách se tak rozhodne až v neděli při sedmém a posledním utkání.

Úvodní perioda by se dala popsat jako festival nevyužitých příležitostí. Oba týmy se doslova předháněly v tom, co lze ještě neproměnit, a na obou stranách excelovaly brankářky Omelková s Tomšovou. Jedinou úspěšnou střelkyní se již na konci čtvrté minuty stala Slavíková, která se prosadila chytrou tečí.

O osudu zápasu se rozhodlo ve druhé třetině, kterou Bohemians prohráli 0:7. Ve 24. minutě nejprve srovnala Kapcová, a když o další čtyři minuty později otočila vývoj utkání Szczurová, tak hra Bohemians zkolabovala: druhou branku v utkání přidala Kapcová a zápas definitivně rozhodly čtyři slepené branky Ostravy ve čtyřech minutách. Rázem to bylo 7:1 a bylo zřejmé, že se série rozhodne až v neděli.

Nicméně hráčky Bohemians nic nezabalily: už po devíti sekundách skórovala Poláková a trenérský štáb navíc naordinoval taktiku permanentní přesilové hry, která v reálu vypadala tak, že Bohemians hráli power play, kdykoliv to bylo možné.

Praktikovaná strategie sice přinesla Bohemians převahu, nikoliv však branky. V polovině třetiny nestihli stáhnout hráčku navíc a Ostrava dostala možnost přesilové hry, kterou nevyužila. Osmou branku mohla vzápětí přidat Vrlíková, ale nepochopitelně volila zhruba na úrovni velkého brankoviště přihrávku na obsazenou spoluhráčku.

Její tým to ale nakonec mrzet nemuselo. Bohemians totiž do konce utkání branku nevstřelili a naopak Denisa Kotzurová přeci jen dokázala do prázdné branky skórovat, tudíž se série po výhře FBC 8:2 přesouvá k rozhodujícímu zápasu opět do Prahy.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*