Bitva o Ostravu je jedním z několika taháků následujícího kola. Foto: Florbalvitkovice.cz
19. 3. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Semifinále ve znamení derby: Vítkovice zvolily Ostravu, druhý finalista bude z Prahy 11

 



Souboj Ostravy proti Praze 11, tak by se dalo charakterizovat ženské Superfinále. Je o tom jasno už po semifinálové volbě. Vítkovice totiž tentokráte nepřekvapily a zvolily očekávanou „trolejbusovou“ sérii s FBC Ostrava. O druhé místo v Superfinále si to tak rozdají týmy Chodova a Herbadentu.

Obecně se předpokládalo, že se Vítkovice s Ostravou utkají tradičně již ve čtvrtfinále, nakonec tomu bude až o kolo později. Rytířky z Dubiny totiž podle očekávání prošly hladce čtvrtfinálovou sérií s Jičínem a Ostrava, která senzačně otočila sérii s Bohemians ze stavu 0:3 na utkání, si v neděli rovněž zajistila semifinálovou místenku.

A Vítkovice podruhé překvapivou variantu nezvolily. „S tímto vývojem jsme tak nějak tajně počítali, takže se nám, dá se říci, splnilo přání. Čekáme boj v krásné atmosféře,“ řekl k volbě soupeře kouč Jiří Velecký.

Druhou semifinálovou dvojici tak vytvoří stejně jako loni celky Chodova a Herbadentu, oba sídlící na hale Jižní Město, patřící Praze 11. „Výběr dopadl bez překvapení a my se těšíme na semifinále s Chodovem, které asi bude pěkně napínavé až do posledního zápasu. Letos nás nesráží tolik zranění jako loni a jsme připravené vybojovat si konečně zase Superfinále,“ prohlásila Martina Čapková z Herbadentu.

Další ohlasy najdete na partnerském webu Onlajny.com.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*