Dominika Steinbachová vyzkoušela působení v obou týmech z Prahy 11. Foto: Otakar Prášek
23. 3. 2017 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

NA OBOU STRANÁCH: Se změnou na Chodově jsem se neztotožnila, vzpomínám ale v nejlepším, hodnotí Steinbachová

 



Dominika Steinbachová je útočnicí, která nejprve působila v Herbadentu, aby se posléze přes Chodov vrátila opět do tygřího dresu. Přitom svou šanci v Chodově, který tehdy měnil své směřování, dostat měla a počítalo se s ní. Jak sama říká, se změnou se neztotožnila, přesto na své působení vzpomíná v nejlepším a našla si v týmu semifinálového soupeře mnoho kamarádů.

Tvůj příběh je speciální: Z Herbadentu jsi nejprve odešla do Chodova, aby ses posléze vrátila. Co bylo spouštěčem obou přestupů?
„Z Herbadentu do Chodova jsem odešla, abych se vyhrála a získala zkušenosti. Přece jen jsem hrála florbal pouze rok a půl a Herbadent měl v té době kádr nabitý reprezentantkami. Z Chodova jsem se zpátky do Herbadentu vracela, neboť jsem potřebovala změnu, a bylo pro mě nejjednodušší vrátit se do známého prostředí, kde jsem byla během předchozího působení spokojená.“

Oba týmy se dobře znají a sídlí na jedné hale. V čem je mezi nimi největší rozdíl?
„Největší rozdíl spatřuji v klubové kultuře, přístupu k jednotlivým hráčkám a komunikaci s nimi. Herbadent se soustředí primárně na ženskou složku, kdežto Chodov má týmy snad ve všech kategoriích.“ (směje se)

Sama jsi neodcházela – co do ohlasů – úplně v dobrém, Chodov – byť tehdy posílil – tak s Tebou údajně počítal jako s jednou z klíčových hráček. Otupil čas vztahy a nyní už je vše v pořádku?
„Nemyslím si, že bych odcházela ve zlém. Tenkrát se tým hodně měnil, já jsem se s tím jednoduše neztotožnila a zvolila změnu. Nicméně na své působení na Chodově vzpomínám jen v tom nejlepším. Získala jsem tam mnoho cenných zkušeností a našla si spoustu přátel.“

Bereš ty sama zápasy s Chodovem nějak speciálně?
„Samozřejmě ano, především proto, že se jedná o derby. Sdílíme jednu halu, všechny hráčky se vzájemně znají a oba týmy chtějí být ten TOP klub na Jižním Městě.

V čem se liší Herbadent před lety a nyní?
„Mně se to těžko hodnotí. Při svém prvním působení jsem toho tady tolik neodehrála, ale největší rozdíl vidím asi ve vnímání Herbadentu okolím. Dříve z něho všichni měli velký respekt nebo dokonce strach už dlouho před zápasem.“ (směje se)

Série Herbadentu s Chodovem jsou specifické. Je velkou motivací vrátit Herbadent do Superfinále?
„O motivaci nemůže být nouze ani v nejmenším. Každý si přeje postoupit do O2 arény, a navíc porazit v semifinále městského rivala. My uděláme všechno pro to, abychom se do Superfinále opět vrátili.“


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • José napsal:

    Doufám, že Herbadent postoupí, držím palce a snad tomu dopomůže i podpora v hledišti, respektive Vaše slečna 🙂

Napsat komentář

*