Jiří Kolísko slaví gól do sítě Bohemians. Foto: Šimon Jiráček Jiří Kolísko slaví gól do sítě Bohemians. Foto: Šimon Jiráček
23. 3. 2017 Superliga (7) KOMENTÁŘŮ

Sérii plnou gólů ovládl Tatran, v šestém duelu zdolal Bohemians 8:5

 



Letošní nejdelší čtvrtfinálová série uzavřela svůj příběh. Tatran porazil Bohemku v šestém utkání 8:5 a po dvou letech slaví opět postup mezi čtyři nejlepší celky Tipsport Superligy. Klokanům nevyšla úvodní část, a ačkoliv pak dotahovali, vyrovnat se jim nepodařilo.

Už ve druhé minutě otevřel skóre David Šimek. Reakce Tatranu však byla blesková. V páté minutě srovnal Slavík a jen o pár vteřin později poslal hosty do vedení Marek Beneš. Střešovice byly v úvodní části produktivnější a do přestávky přidaly další dvě branky.

Klokani přesto nic nevzdávali. Šárka v prostřední části chytře překonal Kafku a Kisugite se postaral o kontaktní gól. Po 40 minutách to tedy bylo 4:3 pro Tatran.

V celé sérii padalo hodně gólů a oba týmy nezklamaly ani v závěrečné periodě. Tatran navýšil své vedení o další dvě trefy a už to vypadalo, že si postup v pohodě pohlídá.

Jenže Bohemians se opět vzchopili a po dvou gólech byli znovu na dostřel. V závěrečné fázi zápasu se jim však vyrovnat nepodařilo. Tatran nakonec vyhrál šesté střetnutí 8:5 a sérii ovládl v poměru 4:2 na zápasy.

6. čtvrtfinále Tipsport superligy:

FbŠ Bohemians – Tatran Střešovice 5:8 (1:4, 2:0, 2:4)
Branky:
2. D. Šimek (M. Šimek), 25. Šárka (Bagin), 33. Kisugite (D. Šimek), 49. Čihák (M. Šimek), 54. Šárka (Čihák) – 5. Slavík (Tlapák), 6. Marek Beneš (Komárek), 13. Jan Kolísko (Svoboda), 15. Svoboda (Slavík), 43. Brautferger (Svačinka), 46. Jiří Kolísko (Marek Beneš), 58. Brautferger, 60. Ullmann (Kafka). Rozhodčí: Černý, Janoušek. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 458.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Bohemka napsal:

    Nechápu proč v závěru utkání rozhodčí neuznali branku za údajnou vysokou hokejku. Když se uznávalo na Chodově, měli uznat i včera. Zase ovlivněné utkání.

    • kili33 napsal:

      Údajnou? Podle mě teda úplně jasnou. Chtít uznat neregulérní gól proto, že jinde taky uznali neregulérní gól, to je vskutku mistrovská logika… Btw., fandil jsem Bohemce, která si to ovšem prohrála někde úplně jinde, než tímhle správně neuznaným gólem.

    • Petr napsal:

      Nehledejte něco špatného, když to tam není. Ta branka platit neměla, zcela jasná hůl vysoko nad koleny. Bohemka doplatila na svou starou bolest, a to je neschopnost udržet soustředěnost a výkon po celou dobu zápasu. Dokud se to nenaučí, nikdy nepřejdou přes čtvrtfinále play-off. Kádr na to mají solidní a dostatečně zkušený, ale několik let stejný scénář (viz dřívější série s Brnem).

  • František napsal:

    Neřekl bych, že je kádr dostatečně zkušený..Hodně jsou vidět převážně mladší ročníky. Problém bych hledal možná jinde, ale to už je zase jiná kapitola florbalu.

    • Petr napsal:

      Branky dávají většinou hráči z jedné pětky. Kádr je zkušený v tom smyslu, že hráči hrají dlouho spolu, mnozí již od mladých kategorií a jsou na sebe zvyklí. A v týmu je navíc minimální fluktuace, odchody nulové a příchody pouze z juniorky. Souhlasím s tím, že je tam faktor, který stejně jako motivačně a pozitivně, působí také mnohdy destruktivně a nepřispívá k pohodě týmu.

Napsat komentář

*