Vítkovice vedou 2:0, série o Prahu 11 je vyrovnaná. Foto: Otakar Prášek
26. 3. 2017 Extraliga žen (23) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice vykročily do Superfinále, Herbadent druhou otočku nepřipustil a hraje 1:1

 



V ženské nejvyšší soutěži se rozehrály semifinálové bitvy o dvě místenky v Superfinále. Podle očekávání je zatím vyrovnanější série mezi Herbadentem a Chodovem, která je po dvou dějstvích srovnána na 1:1, zato Vítkovice po dvou vysokých výhrách vedou nad FBC Ostrava poměrem 2:0 na zápasy.

1.SC TEMPISH Vítkovice – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

V sobotu to byl pro favorita začátek jako ze špatného filmu: uběhlo sedmdesát sekund a Ostrava vedla 2:0. Zároveň se ukazovalo, že pokud Vítkovice hrají naplno, tak soupeř proti nim příliš příležitostí nemá. To se nakonec ukázalo v průběhu celého utkání, které Vítkovice zvládly poměrem 14:6. „Slušná ostuda – aspoň já to tak cítím a holky by měly taky. Doufám, že si konečně uvědomily, že to, co stačí na juniorkách, proti slabším týmům nebo na nějaké béčko, tady nemá nárok. Jsme schopni s Vítkovicema hrát, ale ten dětský florbal musíme nechat doma v ložnicích,“ komentoval utkání, ve kterém Zuzana Halfarová zaznamenala čtyři branky, kouč Ostravy Jakub Robenek.

A Ostravě se skutečně podařilo zbavit se ostychu. V neděli začala opět dobře a tentokrát dokázala držet krok znatelně delší dobu. Nicméně zhruba v polovině utkání Vítkovice převzaly iniciativu a dovedly utkání do vítězného konce poměrem 11:5, tentokráte za přispění hattricku Madeleine Ellilä. „Opět spíše přestřelka pro diváky. Musíme zapracovat na tom, abychom v úvodech utkání nebyli ve hře naivní a nepřesní a v některých pasážích naopak pod vlivem předchozích povedených pasáží laxní,” kritizoval trenér Vítkovic Jiří Velecký.

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Herbadent FK Jižní Město

Série mezi Chodovem a Herbadentem slibovala papírově větší drama, což se potvrdilo hned v prvním utkání. Herbadent do něj skvěle vstoupil a v polovině vedl 5:1, jenže poté se zápas vymkl z rukou podobně jako v posledním kole. Chodov totiž šesti brankami v řadě otočil skóre na 7:5 a svěřenkyně trenérky Markéty Šteglové už dokázaly jen snížit na konečných 6:7 z jejich pohledu.Náročný a těžký zápas pro oba týmy. Za vítězství jsme rádi, nicméně zítra jedeme nanovo od nuly,“ hodnotila Michaela Marešová.

Nedělní utkání se pro Herbadent málem změnilo v hodně nepříjemné třetí déja vu v řadě. Opět totiž skvěle začal a vedl 3:1, jenže dovolil Chodovu vyrovnat na 3:3. Dvacet sekund před koncem si ale slovo vzala Barbora Zabavská a umístěnou ranou rozhodla o vítězství pro Herbadent. „Dnešní utkání bylo v menším tempu než to včerejší, ale i tak bylo velmi zajímavé. Rozhodlo větší štěstí na naší straně,“ zůstávala nohama na zemi trenérka Herbadentu Markéta Šteglová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Lucie napsal:

    Utkani Chodova s Herbadentem ma dle predpokladu vetsi naboj nez druhe semifinale. Ackoliv bych Ostrave prala moc,aby Vitkovice potrapila,bojim se,ze zde nebude moc o cem diskutovat (na zapasech jsem nebyla,pouze soudim dle vysledku). Kazdopadne jsem byla na obou utkanich prazskeho derby a musim rict,ze mi dojem kazi neustale diskuze s rozhodcimi. Chapu,ze je to playoff,emoce jsou na miste,ale to,co hlavne vcera predvadely holky z Herbadentu nemelo obdoby.

    • Marenka napsal:

      S tim souhlasim, ale neprijde mi, ze by to byla vec vylozene hracek Herbadentu, spis individualit na obou stranach. Hlavne me to prekvapuje u starsich a zkusenejsich hracek, tam by clovek cekal, ze tohle uz maji zvladle. Ale jinak zapasy staly za to. 🙂

      • Lucie napsal:

        Mozna prave proto,ze jsou zkusenejsi,dostavaji pocit,ze do toho muzou vice kecat 🙂 snad jediny,kdo bez kecu vezme vyrok rozhodcich je Kosturiakova,tam musim vyseknout poklonu,to je pro me opravdu pani hracka..

        • Marenka napsal:

          To je taky pravda a tam uz rozhoduje charakter…:) Toho jsem si sice nestihla vsimnout, ale prave ty zkusenejsi uz by mohly vedet, ze i kdyz to rozhodnuti sudich muze byt sebevic spatne, stejne na nem nic nezmeni…:)

      • Petr napsal:

        Toto se dělo i v chlapech. Dělali to zejména ti nejzkušenější, kteří vždy přiběhli k rozhodčímu s vlastním výkladem situace a doporučením jak ji vyhodnotit. A když to nepomohlo, tak se diskutovalo ještě hned po odpískání třetiny před odchodem do šaten.

        • Jirka Bareš napsal:

          Todle by se mělo nějak vymýtit, nebo z toho bude komédie jako ve fotbale, a to bych fakt nerad.

          • Petr napsal:

            Dělávali to hlavně Jedlička, Cepek a Fridrich, na další si nevzpomenu. První už nehraje, u druhého nevím jak to ve Startu aktuálně praktikuje, u třetího jsem s ním viděl jediný zápas a tam byl absolutně v pohodě a nad věcí. U žen je v tomto naprosto nedostižná Vrátná. Vždy záleží na přístupu rozhodčích, nakolik tyto intervence strpí.

          • Jarda napsal:

            V tomhle ted v první lize vede Slaný, prakticky není zákrok, po kterém by v případě odpískání nebrečel a nepřísahal o jeho čistotě..

          • Petr napsal:

            Jde o to, zda to dělá pouze za sebe nebo v případě zákroku kteréhokoliv spoluhráče v týmu. To se totiž dělo v případě výše uvedených pánů.

          • Michel napsal:

            😀 no když nad tím tak zapřemýšlím, tak Chodov má expertku na to Vrátnou a Herbadent zase Billou 😀 …

          • Marenka napsal:

            Tak s tou Billou naprosto souhlasim, prave u ni me to asi prekvapilo nejvic 😀 a jak pise Jirka, urcite by se s tim zavcasu melo neco delat, protoze kdyz si predstavim, ze se pet hracu vrhne na rozhodciho…

          • Jirka Bareš napsal:

            No Jedličku si takhle dobře pamatuju, to bylo hrozný. Teď když nehraje, tak ho mám víc rád (i když mu to vydrželo jako trenérovi taky, ale tam mi to – nevím proč – tolik nevadí, snad proto, že je na něj příliš přehnaný hon)

  • Jiri Prokeš napsal:

    Přeji krásný a pohodový den. Vím , že opět tady muj příspěvek nepatří ale každy se zajíma o příčky nejvyšší….. ja musím napsat ohledně utkání na opačném konci tabulky, potom co jsem viděl po prvním utkani mezi Panthers a Olomouci jsem si myslel, že mame extraligu zachranenou. Olomouc nepředvedla zhola nic. Jake bylo rozčarováni , když u nas vyhrali druhy zapas….chtěl bych Olomouci popřát k zachraně ikdyž se nemužu zbavit dojmu, ža horšího týmu v extralize neni. Vím na to se ve vyřazovacích bojích nehraje. Věřím, že i my se zachranime ikdyz budeme muset podstoupit jeste dalši boje. Olomouc měla jeden vyrazny faktor, nad kterým jsme tady vsichni kroutili hlavou, to co předvadela jejich golmanka Franková bylo něco neskutečneho, ve středečnim zapase jsme na ni museli čekat ale ikdyž to byla nase soupeřka, předvadela tady něco co nemělo obdoby, hodnoceni Lukáše Jenšíka bylo naprosto opravněné, v každém zapase nas vychytala a to doslova, a jejich Ohankova dokončila nečekany vyvoj. Myslím, že ty dve si zaslouži uznani od vedeni olomouckeho klubu , pro nas je to smutne ale musim sklonit poklonu. Nikdy bych neveril, ze dve hracky muzou rozhodnout, ikdyž ta golmanka byla sama za dve hracky, bylo radost se na ni divat, jinak herne je olomouc nekde urovni 1-2 ligy a i to jim stacilo. A jetšě maly přudavek, ten jejich trener ma chovani řeznickeho psa, nevím, proč ma extraligový tým takoveho aarogantniho pana, pomalu se da napsat Olomouc stydte se za takoveho machra ….neni schopny se ovladat natož neco potrenovat a bylo to az moc dobře videt….S uctou Jirka

    • jana napsal:

      Jiří to my tady vsichni vime, vlastne vsichni…..na jednoho-dva cleny vyboru tedy ne…golmanka chytala vlastne jen par zapasu az o zachranu ji tam dali….a trener……kritika na nej jde ze vsech stran a koukam ze i od souperu to je tedy neco ale ma podporu u predsedy a bohuzel nikdo neni schopen ni udelat..je to opravdu vysmech..pripada mi to jako komunisticka organizace, ktera musi drzet hubu a krok, nic jineho neni zadouci….on misto toho aby je neco naucil, tak vykonnostne jsou uplne dole …

      • Alfred napsal:

        Jestli se nepletu, tak FBŠ Olomouc je „sdružení“. Má své stanovy, předpokládám že i něco jako valnou hromadu a volené orgány. Nezbývá tedy, než při nejbližší příležitosti zvolit do vedení ty „správné“ osoby. Není to cesta úplně jednoduchá, ale když se chce, tak to jde. Některé z florbalových oddílů si touto cestou v minulosti už prošly.

        • Sranda napsal:

          Já bych určitě volila vizionářku paní Janu, která už od prvního zápasu základní části jasně vyjádřila, že Olomouc sestoupí a neodpustí si své trapné komentáře ani v samém závěru soutěže(holt vlastní zkušenost, teda spíš neschopnost a prožitá osobní zášť je pravým důvodem). Třeba pak konečně začne vyvíjet aktivitu správným směrem místo celkového hatování. PEACE 🙂

          • jana napsal:

            nejde o vlastni zkusenost ani zast, pisi jen co vidim a co si myslím, s dadejem nemam nic spolecneho a nikdy jsem nastesti nemela….ano rikala jsem ze pokud to bude na trenerovi ze sestoupi…take jsem psala ze holky si to musi vybojovat samy….pokud jsi teda cetla vsechny komentare….tak ze si neplet co jsem psala ja a co si myslís a pises ty…kdyz trener, prezident nema za celou sezonu zadnou kritiku na hrace, na vysledek neco potazmo sam na sebe to znaci a pokud si myslis neco jineho….tvuj problem, hlavne muzeme jit se vztycenou hlavou, hrajeme vyrovnane utkani.jen ty vysledky 18:1 9:1 atd nevypadaji moc na vyrovnanou partii….to je tedy sranda co….ale kazdy ma svuj nazor na vec…..vim jak hraly holky pred trenerem a jak hraji s nim to mi staci……a jeho chovani vudci okoli to ani nekomentuji…..chlapec se zvlastni skoly…jo budes namitat ze ty uz nejsou..oto hure

        • Michel napsal:

          Je to FBS Olomouc a ne FBŠ Olomouc 😀 ….

      • josef napsal:

        Já myslel že se bavíme o sportovním odvětví – florbalu.Nejsi náhodou ideologický pracovník vysvětlující proč se v této roční době nemůžeme koupat na koupalištích.Probuď se!!!!!!!!!!!!

    • Marenka napsal:

      No v Olomouci to sice v poslednich letech slo hodne z kopce a i kdyz jsem videla jen ten posledni zapas, tak ze by panterky naopak predvedly neco extra oproti nim, to mi zas neprislo…

  • josef napsal:

    Při čtení příspěvků zaměřených na hodnocení olomouckých florbalistek v letošních zápasech play down s pražskými panterkami je mi trošku líto skutečnosti,že nikdo nedokázal ocenit že jejich vítěztví v cele serii bylo spravedlivé a zasloužene.Určitě Franková s Oháňkovou patřily k nejlepším.Ale florbalistky Olomouce proti panterkám postavily schopnost sebeobětování a cílevědomosti v nejrůznějších herních situacích.Je nutno uznat,že panterky měly technicky vyspělejší a organizovanější hru.Jsem však šokován vyjádřením trenéra který se dokázal vyslovit v hodnocení že Olomoučanky hrají nečistou hru.Že bojovaly a nic nevzdaly?A jsme u hodnocení práce trenerů.Ten olomoucký je od samého začátku zařazen mezi neuměteli a podvíny.Proč asi?V Olomouci mají smůlu,že výběr trenerů k ženskému extraligovému týmu se již od doby trenéra Fraňa nedaří.Řekl bych že i při doplňování mužstva nebylo dosaženo toho,co se chtělo.Při zahájení letošní extraligy a neočekávaných výsledcích olomouckých dívek nastal náhle zlom.Proč?Chválený trenér je najednou blbec a nutno ho odvolat.Kde brát? Olomoucký ženský florbal je akceschopný a tvárný.Nutno je řešit realizační tým ve kterem je trenér jeho součástí.V tomto soutěžním roce byl pouze trenér a chyběl realizační tým.Nenechme emoce sebou cloumat.Přeji všem,kterým nevyšel letošní ročník rozumné rozebrání pozitiv a negativ a veselejší atmosféru.

    • jitka napsal:

      Souhlasím s tebou, je nutne pochvalit devcata za bojovnost a za sebeobetovani. Nutno je pochvalit za udrzeni extraligy obetavosti a pristupem k florbalu. Mel by holkam patrit dik a velke podekovani, jak pises Frankova , Ohankova vycnivaly nad ostatnimy ale otom je sport na nekom se musi stavet, jen s podivem ze frankova odchytala tak malo zapasu v zakladni casti. To je k otazce trenera, asi mel nejaky duvod proc ji nestavel. A take si myslím jak je nutno pochvalit devcata tak je nutno kritizovat trenera, holky do toho daly vse co mely, jen herni projev k tomu nedaly a ani nemohly, kde nic neni ani cert nebere a to jde na vrub jen a jen trenera. Kazdy mi muze oponovat ale proste tak to je, nikdo s holkama cely rok nepracoval jen on ….a take si myslim ze nektere hracky jsou vykonnostne dole, jinym se vubec nedari, a hracky ktere mely hrat prim se trapi….A posledni vec k trenerovi kde je ta adekvatni nahrada, realizacni tym, ctvrte misto tabulky, to jsou vse fakta ktere on vypustil z ust, nic z toho nedodrzel a i pres to se chova tak jak se chova….Ja osobne si myslim ze osme misto nebylo daleko jen klicove zapasy prohral nepochopitelnym rozhodnutim prave on jako kdyby neslo o vysledek….ale to je na rozbor vedeni….Jeste jednou hlky dekujeme za zachranu extraligy
      ale trenerovi toto diky nepatri nemuze patrit….stejne tak panu Reimrovi ktery je slepym zastancem trenera

      • josef napsal:

        Ještě jednou zareaguji.Osobně si myslím,že konečné umístění olomouckých florbalistek je spravedlivým vyjádřením kvalit současného hráčského kádru a českého ženského florbalu.Jestli někdo z hráček zasluhuje větší či menší ocenění je sice důležite.Sportovní výkon v každem sportovním odvětví je,zvláště u ženských družstev,ovlivněn kvalitou vnitřních vztahů a schopností realizačního týmu,opakuji realizačního týmu,působit na jejich utváření.Jestli,jak se říká,“jeden je hot a druhý čehý“ vznikne z toho galamatiáš.V současnosti,pro dokreslení,je tento galamatiáš i ve fotbale ve Spartě v Praze.A ti jsou jinak placeni a mají široký okruh odborníků.Zamysleli jste se nad výsledky a předvedenou hrou Jičína a Liberce ve čtvrtfinále?Jedna „pálka“vyší jak druhá.Ale o tom je sport.Vybrat viníka porážek je vždy nejjednoduší.Již jednou jsem ve vyjádření k vedení olomouckého florbalu řekl,že dělá spoustu užitečné práce pro popularizaci florbalu jak v místních tak celorepublikových podmínkách.Na vlastním „dvorečku“ však má nepořádek.A tady se musí začít.Přejme si,aby celé dělne pracovní vedení olomouckého florbalu se zaměřilo na vlastní „dvoreček“.Bez upřínosti se sportovní výkonost dospělých oddílů nezvedne.

Napsat komentář

*