Hráčky Herbadentu a Chodova si to v přímém boji rozdají o první místo. Foto: Otakar Prášek
5. 4. 2017 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

Chodov devíti góly odmítl konec sezony a sérii s Herbadentem snížil na 2:3

 



Semifinálová série o Prahu 11 bude pokračovat. Chodov totiž ve velkém stylu odvrátil první mečbol Herbadentu, když soupeře porazil poměrem 9:1. Stav série, do které na straně Chodova zasáhla také brankářka Lenka Lačňáková, je tak 3:2 pro Herbadent. Šesté utkání je na programu v pátek od osmnácti hodin.

Chodov překvapil nasazením Lenky Lačňákové – chodovská legenda a současná vedoucí družstva kryla záda Kristýně Provázkové. A za odvracením konce sezony vykročil skutečně rázně: ve 12. minutě vedl už 3:0, když se postupně prosadily Suchá, Tereza Pilíková a Plášková.

Sestra zmíněné Terezy Pilíkové Lucie poté neproměnila příležitost Herbadentu, který vzápětí inkasoval počtvrté – tentokráte se z pěkné souhry prosadila Urbánková.

Chodovu se dařilo také na začátku druhé periody: nejprve přežil oslabení, aby vzápětí dvakrát během sedmnácti sekund opět skóroval, což už bylo dost pro Janu Christianovou, kterou vystřídala Karolína Červová.

Náhradní brankářce se povedlo kanonádu zastavit, Herbadent navíc neproměnil několik šancí, a tak ve 44. minutě inkasoval z hole Beránkové. Dočkal se až o pět minut později, kdy si svůj vůbec první bod v semifinálové sérii připsala za vstřelenou branku Janegová. Poslední slovo ale měl zásluhou Pláškové se Suchou Chodov.

Svěřenkyně trenérky Michaely Marešové tak vyhrály 9:1 a snížily stav série na 2:3. Šesté utkání je na programu v pátek, začátek je plánován na 18:00.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Fan 2 napsal:

    Hra Chodova byla úplně jiná než v předchozích zápasech, nikoli na náhodu, ale s plnou koncentrací a s tahem na branku a výborným blokováním střel. Je dobře, že semifinálová série pokračuje. Jen víc takových zápasů. Slušel by i přenos v TV, ale ta je k ženskému florbalu velmi skoupá. Rozhodčí sice pískaly dost úzkostlivě, ale výsledek neovlivnily a patří jim uznání za odřízení vypjatého semifinálového zápasu.

    • Oldboy napsal:

      Rozhodčí byly největší tragédky včerejšího duelu. Vzhledem k útočenému uragánu Chodova nemůže být prohra Herbadentu připsána na jejich účet (zejména když pískaly haluz na obě strany), ale to co předvedly a předváděly celý zápas, to se snad ani nedá popsat.
      Je s podivem, že na více než důležitý zápas nejvyšší soutěže žen jsou delegovány (či případně delegováni) sudí takovéto „kvality“.
      Někdo by se měl na příslušné vrcholné komisi zamyslet…

      • Sandricka napsal:

        Tento druh komentářů je tu v semifinále extraligy žen rok co rok už asi pět let. Kdyby si člověk prošel historii, bezpochyby narazí na to, že každý rok v semifinále extraligy žen, na nejvypjatější zápasy sezóny zkouší Mlčoušek a spol. jednou či dvakrát svoje podivné pokusy…a už pět let je výsledek stejný.

Napsat komentář

*