Denisa Billá po roce povede Herbadent do Superfinále. Foto: Otakar Prášek
9. 4. 2017 Extraliga žen (5) KOMENTÁŘŮ

Herbadent se vrací do Superfinále! Ve třetí třetině otočil sedmé utkání a vyzve Vítkovice

 



Letošní sezona je plná velkých příběhů, a to má své vyvrcholení v podobě Superfinále teprve před sebou. Další zajímavou kapitolu dopsaly v neděli florbalistky Herbadentu. Ty dokázaly otočit zdánlivě ztracené sedmé utkání ze stavu 1:3 v poslední třetině a tak trochu symbolicky nedovolily otočit Chodovu ze stejného poměru celou sérii. V ženském Superfinále tak po výhře 4:3 vyzvou Vítkovice.

Vstup do utkání měl lepší Herbadent, který ale hrubě doplácel na nemohoucnost ve finální fázi. V průběhu první desetiminutovky měl několik šancí, kterým ale vždy něco chybělo k tomu, aby se staly gólovými.

Chodovu tak stačil zhruba dvouminutový tlak, který vyvrcholil umístěnou ranou Jirákové pod břevno, a v 15. minutě šel do vedení. Herbadent měl v závěru periody ještě jednu velkou šanci, kterou ale Procházkové překazila právě Jiráková.

Ve 24. minutě navíc Chodov vedl 2:0 poté, co se prosadila Tožičková. Herbadent sice o něco zvýšil aktivitu, ale dlouho bylo jediným hmatatelným výsledkem sólo Suré, která po otočce nepřekonala Provázkovou. Herbadent snížil až v čase 28:35, nicméně za dvaatřicet sekund se prosadila opět Tožičková.

Po divokých minutách se hra uklidnila a do konce druhé třetiny už branka nepadla. Do poslední dvacetiminutovky základní hrací doby tak vstupoval Chodov s dvoubrankovým vedením.

To se po šesti minutách ztenčilo na polovinu, když se z nenápadné akce ranou od mantinelu prosadila Kubišová. V té chvíli bylo jasné, že jde opravdu o hodně. Oba týmy měly několik šancí, a že si nic nedarují, dokázala také velmi emotivní výměna názorů mezi Steinbachovou a hráčkami Chodova.

Šest a půl minuty před koncem mohla udělat důležitý krok Řepková, ale z backhandu netrefila odkrytou branku Herbadentu. Vzápětí se do obrovské šance dostala také Procházková, ale rovněž nebyla úspěšná. Strhující minuty ukončila úspěšná dorážka Kubišové, která svou druhou brankou srovnala na 3:3.

Na koni hrající svěřenkyně trenérek Šatalíkové, Šteglové a kouče Jelínka se nakonec zásluhou Steinbachové dočkaly také vítězné branky v čase 56:57.

Herbadent tak – podobně jako v průběhu série Chodov – vstal z mrtvých a po fantastickém obratu vyzve v Superfinále Vítkovice.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Karel napsal:

    Myslím si, že proti Vítkovicím nemají žádnou šanci.

  • ahoj napsal:

    Rozhodující gol nedala Billa (ikdyz je uvedena v online zapisu .. Aspon koukejte na ten zivy prenos, kdyz o necem pisete..

  • Čičina napsal:

    Myslet znamená hovno vědět….

  • Janek napsal:

    Alespon na techto stránkách pisou skutecnost vzdyt Billa
    na hristi vubec nebyla, co to posílají za rozhodci
    302 diváků vidělo ze gol dala Steinbachova, měli by
    zveřejnit omluvu hráčce v takovém rozhodujícím zápase
    poškozují hráče to by se vůbec nemělo stát, aby webové
    stránky českého florbalu zveřejnovaly takové nestoudnosti.

  • zapis-stolek napsal:

    Byl tam randál, špatně to zapsal zapisovatel, rozhodčí hlásil správně třináct. Už je to vopravený.

Napsat komentář

*