Zlatý Tatran. FOTO: Jan Volák, Tatran Střešovice.
16. 4. 2017 Další soutěže (1) KOMENTÁŘŮ

Tatranští junioři dovršili zlatý hattrick

 



Ve finále juniorské G2 ligy se o titul utkaly dva nejlepší týmy po základní části – Tatran Střešovice a Fbš Bohemians. Pražský souboj plný juniorských reprezentantů a florbalistů už hrajících za mužské A týmy nakonec ovládl Tatran. Ten tak v juniorské kategorii slaví výhru ve třetí sezoně za sebou.

Obsazení finále juniorské G2 ligy bylo stejné jako v uplynulých dvou letech. V roce 2015 rozhodovalo až páté utkání, v němž zvítězily Střešovice. Loni Tatran slavil už po třech kláních.

Před play off se týmy utkaly celkem čtyřikrát. V základní části si po jednom vítězství připsaly oba celky, předkolo vyřazovací části (pro lepší výchozí pozici) ale po výhře 2:0 na zápasy patřilo zelenobílým Klokanům.

Bohemians čekal v semifinále letošního play off proti Vítkovicím tuhý boj. Pražský celek nakonec sérii po obratu ze stavu 1:2 dovedl do vítězného konce, k čemuž výrazně přispěli tři nejproduktivnější hráči Bohemky – Daniel Cabejšek, Matyáš Krebner a Josef Juha.

Tatran se při postupu do finále tolik nenatrápil – Boleslav ve čtvrtfinále a Chodov v semifinále vyprovodil v obou případech 3:0 na utkání.

Střešovické juniory navíc po vypadnutí tatranského A týmu ze semifinále Superligy proti Boleslavi doplnila šestice juniorských reprezentantů, kteří pojedou na květnové mistrovství světa do švédského Växjö. K týmu trenéra Jiřího Jakoubka se tak konkrétně připojili Petr Brautferger, Jakub Kolísko, Milan Meliš, Martin Mühlfait, Adam Tlapák a Ondřej Němeček, jenž Česko reprezentoval na prosincovém seniorském mistrovství světa v Rize.

Také Bohemians se mohli ve finálové sérii spoléhat na své tři juniorské reprezentanty. Smůlu z předchozích let se v zelenobílých dresech snažili prolomit i zmínění Matyáš Krebner, Josef Juha a rovněž i Kryštof Krbec.

Bohemians ve finále na Tatran nakonec nestačily a prohrály 0:3 na zápasy. FOTO: Facebook Tatran Střešovice.

Bohemians ve finále na Tatran nakonec nestačily a prohrály 0:3 na zápasy. FOTO: Facebook Tatran Střešovice.

V prvním finálovém střetnutí tři branky Krebnera z Bohemians na výhru nestačily, v prodloužení po 39 vteřinách rozhodl střešovický útočník Brautferger. Produktivní forvard Střešovic přispěl čtyřmi body i k druhé výhře Tatranu po výsledku 8:5.

Výraznou postavou třetího finálového duelu pak byl střešovický Filip Langer, věkem ještě dorostenec. Hráč ročníku 2001, který je i v nominaci na juniorské mistrovství světa, v posledním finálovém střetnutí nasázel hattrick.

Střešovice konečný tlak a dotahování Bohemky v závěru třetího finálového utkání ustály a po vítězství 3:0 na zápasy slaví třetí titul v řadě.

Tahoun Bohemky Matyáš Krebner pro finálový neúspěch nehledal složitá vysvětlení: „Sérii rozhodla naše neuvěřitelná impotence v zakončení. S tím, co jsme nedokázali proměnit, se nedají vyhrávat takto důležité zápasy.“

Dvoubrankový střelec Střešovic z posledního finálového klání Adam Tlapák sérii zhodnotil slovy: „Dobře se nám podařilo eliminovat osobnosti Bohemky. Díky tomu jsme měli větší klid na naši hru a konečně jsme taky dokázali hrát celé zápasy v plném nasazení.“

Trenér Střešovic Jiří Jakoubek vítězstvím navázal na úspěchy současného lodivoda tatranského A týmu Luďka Beneše. Ten, jak už padla zmínka, si předešlé dvě sezony s juniory rovněž užíval zlaté oslavy.

Pro Bohemians má prohra obzvlášť hořkou pachuť. Pro výběr Michala Jedličky se od roku 2011 jednalo už o pátou finálovou účast, která ale stejně jako v předešlých letech skončila pouze druhou příčkou.

Juniorská sezona končí a s ní i silný ročník tatranských hráčů narozených v roce 1998. Budou se Střešovice radovat i příští rok? Ovládnou Bohemians v dalším ročníku po letech čekání konečně i juniorskou kategorii? Anebo se na vrchol G2 ligy dostane někdo úplně jiný? Příští sezona nám vše prozradí.

Výsledky finále juniorské G2 ligy:

SÉRIE TATRAN – BOHEMIANS

1. zápas

Tatran – Bohemians 6:5 po prodloužení (1:3, 2:0, 2:2 – 1:0)
Branky: 9. a 56. Kolísko, 22. a 61. Brautferger, 32. a 55. Meliš – 6. Netrefa, 17., 18. a 51. Krebner, 58. Šebek. Diváci: 175. Stav série: 1:0.

2. zápas

Tatran – Bohemians 8:5 (3:1, 1:1, 4:3)
Branky: 13. a 34. Tlapák, 17. Langer, 18. a 51. Brautferger, 47. Řezník, 56. Němeček, 59. Sádlo – 7. a 36. Buršík, 45. Juha, 52. Šebek, 53. Netrefa. Diváci: 157. Stav série: 2:0.

3. zápas

Bohemians – Tatran 4:6 (0:2, 1:2, 3:2)
Branky: 28. a 50. Kolář, 42. Petrović, 52. Šobotník – 10., 14. a 49. Langer, 26. a 56. Tlapák, 36. Wojnar. Diváci: 230. Konečný stav série: 0:3.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Ole napsal:

    Je mi docela líto, že se vytratila síla Vítkovic/Ostravy. Nějak asi přestali obecně dbát na juniorské kategorie a pak se to musí odrazit v A týmu, si myslím…

Napsat komentář

*