Miroslav Janovský hodnotí zápasy proti Slovensku. Foto: SZFB
23. 4. 2017 Reprezentace žen (6) KOMENTÁŘŮ

Byli jsme výrazně lepší při hře 5 na 5, vedení musíme udržet, hodnotí Bratislavu Janovský

 



Poslední víkend před domácím turnajem série Euro Floorball Tour v Olomouci využila česká ženská reprezentace k výjezdu na Slovensko, kde ve dvou přátelských utkáních vyzvala tamní národní tým. Sobotní utkání skončilo českou výhrou 7:5, v neděli se pak po hektickém závěru a inkasované brance v poslední sekundě rozešly oba celky smírně poměrem 6:6. Přinášíme hodnocení trenéra Miroslava Janovského.

První utkání skončilo vítězstvím 7:5, ve druhém se pak sice hattrickem blýskla Romana Kiecková, ale po hektickém závěru skončil zápas smírně 6:6. „V obou zápasech jsme byli výrazně lepší při hře 5 na 5 a myslím si, že v obou zápasech jsme mohli více skórovat, než se nám podařilo,“ začal své hodnocení Miroslav Janovský.

Poté se začal věnovat specifikům těchto dvou přátelských utkání. „Tuto akci jsme udělali trochu jinak, než se běžně dělají reprezentační akce: chtěli jsme zde mít pouze patnáct hráček do pole a jednu brankářku tak, ať jsou všechny vytíženy,“ vysvětloval. „Pro čtyři hráčky to byly úplně první zápasy za národní tým a v Bratislavě byly také mladší hráčky, které už něco odehrály, ale chtěli jsme jim dát pořádný prostor. Prakticky zde pak nebylo 12 hráček, které téměř určitě budou hrát na světovém šampionátu,“ odhalil, že o více než polovině kádru pro šampionát má tak prakticky jasno.

Je s celkovým výsledkem akce spokojen? „Docela ano, je škoda, že v neděli jsme dostali v power play tři branky. Na druhou stranu, v sobotním zápase jsme určité situace vyhodnocovali poměrně dobře,“ líbilo se mu.

Závěr nedělního zápasu byl hektický, vyrovnávací gól dostaly Češky vteřinu před koncem. „Dostali jsme gól v poslední vteřině, kterému předcházel jasný faul. Kdo ví, jestli to bylo ještě v hrací době, ale to je kdyby,“ řekl k tomu Janovský.

A že se k situaci, kdy jeho tým ztratil dvoubrankové vedení, postavil čelem, dokázal vzápětí. „Co je podstatné, je fakt, že takové zápasy musíme udržet, při power play soupeře jsme měli být aktivnější, nabádali jsme hráčky, ať v určitých situacích nejsou zbytečně pasivní. Na druhou stranu se to stalo. Co se týče akce celkově, tak vzhledem k části sezony to bylo OK,“ zakončil Miroslav Janovský.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • fanda napsal:

    Ještě než jsem zjistil výsledek, tak už v titulku jsem ucítil alibismus, kterým je protkaná celá Janovského analýza

  • Oldboy napsal:

    To on zase Míra jen zkoušel nové hráčky…

  • Fan 2 napsal:

    Míra je přece věčný optimista a překvapivě tentokrát nezmínil, že důvodem nezdaru je špatná fyzická připravenost hráček.

    Kterých 12 hráček pro MS chybělo? Billá, Čapková, Halfarová, Christianová, Krupnová, Paloncyová, Ranochová, Ratajová? Kdo další?

  • Michel napsal:

    Už to říkám delší dobu, že by se ženský slovenský florbal měl začít brát vážněji a jako konkurence, která nám pomalu šlape na paty.

  • ADALBERT napsal:

    chce se mi zvracet…to jsou zase kecy…remizovat se slovenkama…jistě způsobeno tím, že se špička začíná vyrovnávat….to příště porazíme švédky!

Napsat komentář

*